Kraker ligt aan het infuus in het ziekenhuis en moet worden geopereerd aan zijn gebroken poten.
Kraker ligt aan het infuus in het ziekenhuis en moet worden geopereerd aan zijn gebroken poten. Eigen foto

Kat Kraker mishandeld, twee gebroken poten

Dieren

NIEUW-VENNEP Intens verdriet en boos zijn Sofia en Artem. Het tweetal woont aan Vronen en troffen woensdagochtend hun kat Kraker in de achtertuin met twee gebroken poten. “Om 4 uur ‘s ochtends ging hij wandelen en rond 9 uur kroop hij ‘s ochtends met twee gebroken poten door onze tuin. De verwonding ziet eruit alsof het geen ongeluk met een auto was”, laat Sofia weten. Het tweetal woont nu zo’n 3 jaar in Nieuw-Vennep en hebben de Russische nationaliteit. 

“Kraker ligt nu in ernstige toestand met infuus in het ziekenhuis. Hij heeft twee kostbare operaties nodig aan zijn twee linkerbenen.” Kraker is een volwassen kat van 10 jaar oud. De operatie kan twee uitkomsten hebben, positief of negatief.

“Als iemand iets heeft gezien, iets weet, misschien heeft iemand gegevens van CCTV-camera’s, dan zijn we blij met alle informatie. We zijn op zoek naar de persoon die onze kat heeft geslagen of mishandelt.”

Zo’n 1,5 jaar geleden deed zich een zelfde situatie voor, alleen toen bleek de kaak van de kat was gebroken. “Wij dachten dat hij toen misschien uit een boom op het trottoir was gevallen. Na een geslaagde operatie wat Kraker weer helemaal de oude.”

Volgens Sofia is het geen uniek geval dat een kat wordt mishandeld. Ze kennen enkele gevallen die ook op de Facebook-groep ‘Gevonden en vermiste dieren Nieuw-Vennep e.o.’ staan vermeld. 

“Als we de gek die katten mishandelt niet stoppen, kan hij of zij op een gegeven moment kinderen gaan misbruiken. Laten we Nieuw-Vennep een veilige plek maken”, is Sofia haar emotionele oproep. Mensen die iets gezien hebben of meer weten kunnen bellen 114. De gegevens van Sofia en Artem zijn bekend bij de redactie van het Witte Weekblad Nieuw-Vennep, wwnieuwvennep@bdu.nl.

advertentie
advertentie