Afbeelding
Pr

Pino, een vreemde vogel zonder veren

Dieren

HAARLEMMERMEER Pino is een Staffordachtige van 6 jaren jong. “Eigenlijk weten we niet zoveel over Pino”, vertelt de medewerkster van SDO. “We weten wel dat hij na herplaatsing via een particulier na een 1 dag al ter afstand werd aangeboden bij onze opvang. Wij hebben Pino in ieder geval leren kennen als een gezellige, vriendelijke, melodramatisch karaktervol ventje.”

Het lijkt erop dat Pino in zijn leven niet veel geleerd heeft op het gebied van gehoorzaamheid. Maar daarnaast laat Pino wel zien dat hij nog wel overal voor in is. Hij leert dan ook graag nieuwe dingen in ruil voor een koekje. Food is tenslotte life. 

“Ondanks wat bananen in zijn oren loopt Pino eigenlijk keurig aan de riem en trekt hij enkel even kort uit enthousiasme. Al snel past Pino zijn tempo aan voor een ontspannen wandeling. Al met al geloven wij dat Pino naast alles wat hij al heel goed kan ook prima in staat is nieuwe dingen te leren. Maar wel alles op zijn tijd. Zoals bijvoorbeeld het alleen thuis aanleren.” 

Pino laat zien dat hij wel even de tijd nodig heeft voordat hij zonder zorgen alleen thuis kan blijven. Het vermoeden is dat Pino veel van eigenaren is verwisseld en nu dan toch echt eens behoefte heeft aan een eigenaar welke lekker veel tijd voor hem heeft.

“Pino kijkt hier in de opvang weinig naar andere honden om. Hij heeft niet direct een hekel aan ze maar feestjes vieren met hen hoeft voor Pino niet zo nodig. We plaatsen Pino dan ook niet in een huishouden met andere honden en zoeken dan ook een eigenaar welke geen moeite heeft met een hond die niet sociaal is met alle soortgenoten en daar verantwoord mee om weet te gaan.”

Mensen, dat is dan ook eigenlijk zijn favoriete diersoort. Van groot tot klein, ze zijn allemaal gezellig. Omdat Pino niet zo beheerst is in zijn lompe lichaam is de voorkeur uit te plaatsen bij iets grotere kinderen vanaf een jaar of 8 welke honden in het huishouden gewend zijn.

“Bent u geïnteresseerd geraakt in onze blauwe Pino? Mail ons dan via sdo@dierenbescherming.nl uw woon, werk en gezinssituatie. En wie weet maakt u snel kennis met hem.”

advertentie