Afbeelding
Pr

Melle heeft een tijdje op straat gezworven

Dieren

HAARLEMMERMEER “Deze knappe ex-kater hebben wij de naam Melle gegeven”, vertelt een medewerkster van de dierenbescherming. Melle zwierf al langere tijd samen met zijn broer op de straten van Hoofddorp. Om die reden zijn ze dan ook gevangen. Zij waren helaas niet gechipt en/of gecastreerd. En helaas heeft er zich ook nooit een eigenaar voor ze gemeld. “Aan ons nu de taak een gouden mand voor ze te vinden.”

“Wij dachten eerst dat Melle en Mentos heel graag samen geplaatst wilden worden. Maar wij zijn er nu toch achter gekomen dat sinds zij in de losloop kamer vrij kunnen doen wat ze willen. Ze elkaar totaal niet meer opzoeken. Om die reden hebben wij besloten ze dan toch apart van elkaar te gaan plaatsen.”

Melle vindt net als zijn broer de wereld nog maar erg spannend. Wel is Melle iets nieuwsgieriger en zachter aangelegd dan Mentos. “Beetje bij beetje begint het vertrouwen te groeien maar wij zijn er nog lang niet. Rustige aanrakingen gaat op dit moment steeds beter, maar echt geaaid worden is nog een stap te ver voor hem. Hier zal een hoop tijd, geduld en heel veel liefde in gestoken moeten worden. Maar wij zijn er van overtuigd dat dit in de toekomst zeker goed gaat komen.”

De dierenarts heeft Melle op ongeveer 1 jaar oud geschat. Een hartstikke jonge kerel dus nog. “Vanwege Melle zijn onzekere en angstige karakter plaatsen wij hem niet in een huishouden met (kleine)kinderen. Een andere stabiele en sociale kat zou voor Melle ideaal zijn! Wij hopen dat hij daar dan van kan leren dat wij mensen eigenlijk helemaal zo eng nog niet zijn. Wij vermoeden dat Mentos niet gelukkig word als hij zijn huis met honden moet gaan delen.”

In de verre toekomst, wanneer Melle helemaal gewend is, zal hij het prettig vinden om buiten een frisse neus te gaan halen. “Ben je degene die Melle of Mentos een warm huis kan bieden? Stuur ons dan nu een mailtje met je motivatie, woon-en werksituatie en telefoonnummer naar sdo@dierenbescherming.nl.” 

advertentie