Afbeelding
Pr

Colin zoekt een nieuw baasje

Dieren

HAARLEMMERMEER “Wij stellen graag aan jullie voor onze knappe Colin”, vertelt de medewerkster van SDO. “Deze vrolijke gecastreerde reu van bijna 2 jaar oud komt oorspronkelijk uit Roemenië, maar mag sinds een jaar Nederland zijn thuisland noemen. Colin is als jonge man op straat gevonden en als snel ontmoette hij Bogdí in het asiel, een andere wees met ongeveer dezelfde leeftijd. Helaas bleek het wat moeilijker voor de heren om zich te kunnen settelen en is er besloten om afstand van ze te doen.”

“Om verschillende redenen hebben wij in de opvang besloten om de heren los van elkaar uit te plaatsen bij een andere stabiele hond in huis.”

Colin kan geen genoeg krijgen van knuffels en aaitjes. Maar natuurlijk wel na gewenning. Vreemde mensen zijn namelijk nog wat spannend en vooral grote mannen vindt Colin wat beangstigend, hij weet niet altijd goed hoe hij op ze moet reageren.

Colin is kinderen in een huishouden gewend. Toch genieten rustige kinderen wel zijn voorkeur. “Wij denken dat Colin iets oudere kinderen wel prettig zou vinden. Deze zijn voor Colin voorspelbaarder in hun bewegingen, bovendien houden deze ook van eindeloze rustige knuffelsessies.”

Alleen thuis zijn kan hij voor een paar uurtjes, maar dit moet natuurlijk wel weer in alle redelijkheid opgebouwd worden in een nieuw huis. Een andere hond in huis zal hier zeker bij helpen.

De buitenwereld is voor Colin nog wat spannend met al die vreemden mensen en geluiden. Hierdoor kan hij aan de riem blaffen naar andere honden of mensen, terwijl hij andere honden eigenlijk heel leuk vindt na kennismaking. Hij zoekt dan ook iemand die hem de begeleiding kan geven die hij nodig heeft en zijn zelfvertrouwen weer kan opbouwen op een positieve manier.

“Ziet u het al zitten om u huis open te stellen voor deze vrolijke deugniet en heeft u een stabiele hond? Dan ontvangen wij graag uw motivatie in onze mail! Mailen kan naar sdo@dierenbescherming.nl, vergeet niet in uw mail te vermelden wat uw thuissituatie en gezinssamenstelling is en uiteraard uw telefoonnummer.”

advertentie
advertentie