Afbeelding
Eigen foto

Vrolijke Spike heeft wel een rugzakje

Dieren

HAARLEMMERMEER Spike is een gecastreerde Beagle reu van 7 jaar jong. Hij is een echte beagle, dus gaat tijdens het wandelen zijn neus achterna, is altijd te porren voor eten en is eigenlijk altijd vrolijk. Spike heeft ondanks zijn leeftijd nog energie voor 10 en wil graag met zijn nieuwe eigenaar lange wandelingen maken. Nu klinkt Spike nog als de perfecte hond, maar hij heeft wel een rugzakje.
“We willen u vragen de roze bril even af te zetten en verhaal van Spike stuk goed door te lezen”, aldus de medewerkster van SDO. “Spike is in eerste instantie bij ons afgestaan door een verstoorde relatie tussen baas en eigenaar, waardoor de situatie dusdanig onhoudbaar werd dat afstand de enige optie was.”

De medewerksters zijn in het asiel druk met Spike aan de slag gegaan. “Aan de ene kant zijn wij bezig geweest met het ombuigen van zijn ongewenste gedrag naar een positieve ervaring. Spike had er namelijk een handje van om zijn persoonlijke grenzen defensief te waarborgen, waarbij hij bijtend uit de hoek kan komen. Wij zien eigenlijk vooral dat deze reacties voortkomen uit angst en conflictvermijding. Wanneer Spike dwang ervaart, zal hij hierop reageren door te bijten. Wanneer dit positief wordt omgebogen en op een positieve manier wordt getraind met Spike, dan kunnen deze situaties meestal voorkomen worden.”

Daarnaast zijn ze aan de slag gegaan met impulscontrole voor Spike. Waar hij in het begin het voer ongeveer al uit je handen sloeg, kan hij nu netjes zitten en wachten voordat hij zijn eten krijgt. Deze trainingen moeten vooral voor Spike een feestje zijn en Spike pakt dit met alle plezier op. 

Spike laat zien dat hij reuze slim is en dat hij zelfs tijdens een drukke speursessie met een attentiesignaal goed op zijn geleider te richten is. “Wij denken dat Spike het beste thuis is in een huishouden van 1 of 2 volwassenen. Waarbij wij verwachten dat jullie echt als buddy’s door het leven zullen gaan. Een groot huishouden geeft meer kans op miscommunicatie, wat we perse willen voorkomen.”

“Wij zijn voor Spike op zoek naar een eigenaar die bekend is met het aanleren van de basisgehoorzaamheid, maar welke daarnaast ook in staat is om ongewenst gedrag op te vangen en positief om te buigen. Het zou voor Spike fantastisch zijn als zijn nieuwe eigenaar van lange actieve wandelingen houdt waarbij Spike naar hartenlust (aan een lange lijn) zijn neus mag en kan gebruiken. Hij zal niet los kunnen lopen, want Spike loopt zijn neus achterna en je kent het gezegde ‘Neus naar beneden, oren op slot’. Hier is Spike de koning in. Het aanbieden van een speurtraining zou een prachtige aanvulling zijn op de fundering basisgehoorzaamheid.”

Het liefst ziet SDO voor Spike een eigenaar welke bekend is met beagles. Spike zal niet geplaatst worden in een gezin met kinderen en/of andere huisdieren. “??Bent u gevallen voor deze knappe jonge man? Denkt u bij te kunnen dragen aan de training en ontwikkeling op positieve wijze? Dan ontvangen wij graag een mail via sdo@dierenbescherming.nl waarom u voor Spike bent gevallen, meldt daarin duidelijk uw woon-/werksituatie en wellicht ziet Spike u snel om kennis te maken.”

advertentie