Afbeelding
Eigen foto

De knappe Titus

Dieren

Dit is Titus, een gecastreerde reu van 8 lentes jong. Je zal hem geen 8 jaar geven, want hij heeft het energie van een pup! “Wij zoeken daarom voor Titus een actief/sportief huishouden zonder kinderen”, vertelt de medewerkster van SDO. “Het actieve en sportieve stukje is hierbij wel echt belangrijk.”

Titus vindt het heerlijk om te wandelen. Lekker door het hoge gras struinen en rollen daar kan hij geen genoeg van krijgen. Hij doet lekker zijn eigen ding maar als je hem roept luistert hij goed. Titus kent de basiscommando’s goed. “Soms, als hij iets heel erg interessants ziet, heeft hij bananen in zijn oren, maar volgens mij hebben wij daar allemaal wel eens last van. Titus kan op het begin best gereserveerd zijn naar nieuwe mensen. Het heeft even geduurd voordat hij ons in zijn hart sloot. Toen wij eenmaal zijn vertrouwen gewonnen hadden, kwam er een heuse knuffelkont naar boven. Hij vindt het heerlijk om lekker met je te kroelen en het liefst kruipt hij dan in je. Dus samen in de avond, na een lekkere wandeling, onder een dekentje Netflix kijken is hij helemaal voor in.”

Een aandachtspunt bij Titus is dat hij zijn voerbak verdedigt en nijd kan laten zien als hij het gevoel krijgt als dit hem ontnomen wordt. Logisch op zich, want een hond die eet hoort met rust gelaten te worden. “Dat neemt niet weg dat wij direct aan de gang zijn gegaan om Titus het gevoel te geven dat deze houding niet nodig is. Uiteraard hebben wij Titus niet bevestigd in zijn gedrag, maar hebben wij onze aanwezigheid bij de voerbak als een feestje gemaakt.”

Door middel van een intensieve training/begeleiding heeft Titus in de opvang hierin een enorme groei gemaakt. De nieuwe eigenaar van Titus heeft geen enkel probleem om deze training en begeleiding op een positieve manier door te zetten. Titus heeft namelijk alle ruimte en vertrouwen nodig om deze stijgende lijn in het nieuwe huishouden voort te zetten. Opvolgend training en gedragsbegeleiding is voor de nieuwe eigenaar een must. 

“Titus is door zijn selectieve houding naar andere honden niet geschikt om los te kunnen lopen tussen soortgenoten. Zijn nieuwe eigenaar moet er dus geen enkel probleem mee hebben dat Titus altijd aan de lijn zal moeten lopen. Dat vraagt een eigenaar welke creatief is in het bedenken van beweging en activiteiten (denk aan actieve activiteiten; fietsen, hardlopen in combinatie met hersenwerk; bijv. speur- en neuswerk). Wij verwachten dat Titus na een redelijke gewenningsperiode prima wat uurtjes alleen kan zijn. Toch vragen wij voor Titus een huishouden waar hij niet lang alleen thuis hoeft te verblijven en er genoeg tijd voor Titus over blijft voor lange wandelingen, leuke activiteiten en het opbouwen van een sterke vertrouwensband.” 

Denk jij dat je een eigenaar bent die Titus een actief leven vol vertrouwen en liefde kan bieden? Sta je stevig genoeg in de schoenen om flinke wandelingen te maken met deze lieve sportieve jongeman??Mail ons dan uw woon- en gezinssituatie door via sdo@dierenbescherming.nl.

advertentie