Afbeelding
Eigen foto

Boyke wil graag naar buiten

Dieren

HAARLEMMERMEER Boyke is een Mechelse herder van 1,5 jaar jong. Als pup is hij al eens in een ander asiel terecht gekomen toen hij een half jaar oud was. Na een verblijfsduur van 1 jaar is hij naar SDO verhuisd. Boyke woont langer in het asiel dan dat hij daar buiten heeft gewoond. Het wordt dan ook tijd voor Boyke dat hij tegen een eigenaar aanloopt waarbij hij zich verder kan ontwikkelen.??

“We zijn voor Boyke op zoek naar een zeer specifieke eigenaar en daarbij ook een specifiek passende omgeving”, laat een medewerkster van SDO weten. “Boyke is namelijk een bijzonder prikkelbare hond welke de aanwezigheid van veel soortgenoten en of katten in een krappe omgeving moeilijk te verkroppen vind.” 

“Boyke is groot van formaat en bere sterk, ondanks Boyke de fantastische gave heeft aanwijzingen en grenzen snel op te pakken en in de toekomst zeker nog een hoop eer te behalen valt in het reageren op andere dieren om hem heen, willen we voor Boyke een omgeving zoeken waarin hij op afstand en met geduld verder getraind kan worden met het leren omgaan van prikkels en waarna hij wellicht gewoon een wandeling kan vervolgen.” 

Wandelen in een vrije omgeving (geen woonwijk) zal voor Boyke het meest ideaal zijn. Een rustige woonomgeving (wellicht meer afgelegen en/of vrijstaand) met eigen omheinde buitenruimte of tuin is een ideale omgeving voor Boyke om te leven en verder te leren in het leven. Boyke zal daarbij als een eerlijke erfbewaker kunnen mee ontwikkelen. 

“Eerlijk is namelijk iets wat hij naast zijn grote knuffelgehalte en pittige aard absoluut is! Dat was de omgeving waarin wij Boyke het liefst terug zien. Minstens net zo belangrijk is het mens of zijn mensen aan zijn zijde. Ik denk niet dat we iemand onmogelijks voor Boyke wensen; de cliché genoemde ervaren eigenaar. Dat betekend niet dat we perse opzoek zijn naar een eigenaar welke al 15-20-30 jaar ervaring heeft. We zoeken net die ene eigenaar die naast wat nodige praktijkervaring ook de nodige kennis bezit met betrekking tot hedendaagse hondentraining en positieve trainingstechnieken, iets waar Boyke enorm van groeit en veel van leert. Daarnaast heeft de ideale eigenaar een rustige aard en zelfverzekerd overkomen.” 

Boyke zijn nieuwe eigenaar benaderd en motiveert Boyke positief maar weet op een duidelijke en eerlijke manier ook grenzen te stellen en te bewaken. ??”Wij verwachten Boyke in deze combinatie van eigenaar en omgeving te zien ontwikkelen in een beste vriend voor het leven van zijn toekomstige mens.”

Helaas is er bij Boyke op zijn jonge leeftijd al heupdysplasie vastgesteld. Hij moet hier dus wel elke dag medicatie voor krijgen. “Wij vertellen u hier graag meer over bij daadwerkelijke interesse. We kunnen nog honderduit praten over de fantastische karaktereigenschappen die Boyke ons laat zien, zoals zijn grote hart voor alle mensen. Nog veel liever stellen wij Boyke aan u voor als u denkt bovenstaande combinatie te kunnen bieden. Zijn blik, zijn hart.. die zijn bijna niet met woorden te beschrijven. Die voel je direct als je Boyke ontmoet.”

Boyke wordt niet geplaatst in een huishouden met kleine kinderen en of andere huisdieren. “Denkt u dit kan hem wel eens zijn? Heeft u nog zin om zich te storten op een gezond staaltje training (evt op eigen terrein) om het beste uit Boyke te halen. Kan Boyke u naast een hoop huisliefde nog van dienst zijn op uw erf of terrein? Mail dan uw motivatie, woon en gezinssituatie naar sdo@dierenbescherming.nl en wij nemen contact met u op!

advertentie