Afbeelding
Jan Aukes

Wel of geen mondkapje? ‘Geen, de mensen handelen verkeerd‘

11 oktober 2020 om 16:06 Corona

NIEUW-VENNEP  Wel of geen mondkapje? Die vraag stelden wij ons lezerspubliek voor. De meesten zijn voor, maar nog niet iedereen draagt buiten het eigen huis een kapje. Hierbij de eerste reacties. Reageren? Mail naar wwnieuwvennep@bdu.nl

Ik heb er geen enkele moeite om een mondkapje te dragen, net zo goed als ik achter 1,5 meter en handen wassen sta. Dit soort zaken is een kleine moeite in vergelijk met het feit wat we er aan vrijheden voor terug kunnen krijgen als we ons eraan houden.
Het enige nadeel is dat mijn bril beslaat maar dat heb ik wel voor over
Frits

Mondkapjes werken zeerzeker, alleen bij correct gebruik. Wat bedoel ik hier mee? Van de week moest ik even naar de huisarts, ik wachtte buiten, de assistente zou bellen als ik aan de beurt was. Wat schetste mij verbazing? Mensen deden netjes een mondkapje op bij het betreden van de huisartsenpost, maar wat gebeurde er toen de mensen weer naar buiten kwamen? Ze deden hun wegwerpmondkapje af, vouwde hem op, en deze verdween in de broekzak, of tas. Op deze manier werkt een mondkapje niet, en zullen de besmettingen in een rap tempo verspreiden. Gisteren een boodschapje gedaan bij Dirk, ik had mijn boodschappen op de band gezet, ik had een mondkapje op, achter mij stond een boom van een vent, zonder mondkapje. Deze man was vlak achter mij gaan staan, zo’n 50 centimeter. Ik vroeg de man vriendelijk om de 1.5 meter te respecteren. Zijn antwoord was: ik was een paniekzaaier. Ik legde de man uit, dat wij een dochter hebben met een immuunziekte, en dat dit virus voor haar extra gevaarlijk is. De man antwoordde: en ik heb last van platvoeten. Toen knapte er bij mij een elastiek, legde de man uit dat door mensen zoals hij het virus niet onder controle gekregen gaat worden. In mijn woede zij ik tegen de man, krijg het virus dan maar. De kassier, een jonge man knikte naar mij, maar durfde niets te zeggen, de man in kwestie was ook erg groot. Het zou fijn zijn als deze krant gaat uitleggen hoe men een wegwerpmondkapje moet gebruiken op de juiste manier. Dit voorkomt massa verspreiding.
Antoine Visser, Nieuw Vennep

Geen mondkapje want ik heb werkelijk nog niemand gezien die er niet aan zit te plukken precies op de plek waar in-en uitgeademd wordt. Mijn boerenverstand zegt mij dat deze mensen misschien nog wel besmettelijker zijn, als zij toevallig corona hebben, omdat zij vervolgens met besmette handen van alles aanraken in winkels. Met andere woorden: ik was mijn handen met zeep, houd zo veel mogelijk afstand en neem mijn eigen pakje schoonmaakdoekjes mee en maak gewoon altijd mijn winkelkar schoon. Verder denk ik dat je hoe dat ook enig risico loopt op besmetting en hopelijk kom je daar dan goed uit.

M. (Volledige naam bij de redactie bekend)

De reden dat ik een mondkapje op doe in de winkelpaden en in de winkels, is dat ik een bijdrage wil leveren aan bewustwording, dat door ons gedrag het corona virus niet of minder zal verspreiden. Daarnaast zijn de andere eenvoudige adviezen als afstand, vermijd drukte, was je handen etc ook van groot belang.

Vriendelijke groet, Lenie Kroon

Collega doet moeilijk gisteravond in de auto:Waarom moet ik een masker op als jij er al een draagt?Ik zeg “goed punt” en doe de koplampen uit.Hij in paniek: wat doe je nou? Het is hartstikke donker !Ik: rustig maar, alle anderen hebben hun koplampen al aan....Samen gaat het lukken!!

Rob Stam 

Ik heb met verbazing uw artikel gelezen, dat merendeel het er mee eens is om een mondkapje te dragen, ten eerste is het bij de wet verboden om mensen dit op te leggen, dit verdrag staat duidelijk beschreven onder artikel 6 verdrag van Neurenberg, de meeste mensen zijn zich hier niet van bewust.
Ik ben namelijk ook tegen het dragen van mondkapjes omdat virussen er dwars doorheen gaan en bij de mens horen. Sinds wanneer moet een virus uitgeroeid worden terwijl ze nodig zijn in je lichaam. Punt 2: je ademt je eigen koolmonoxide in, je krijgt hoofdpijn bij langdurig gebruik, het is slecht voor je brein, neem aan dat u bekent bent met de risico’s?
Medische mondkapjes hebben een hele andere structuur dan de mondkapjes die de doorsneemens op advies dienen te dragen. Heeft u zelf nu nooit uzelf gevraagd waarom ze dit alles doen? Kijken of jij gehoorzaamt is één van de redenen, omdat er een vaccin klaar ligt, ze je op afstand door middel van het betreffende vaccin kunnen uitschakelen, is dit wat u als redactie wilt? Ook kunnen zij u op afstand straks in de gaten houden, kijk enkel maar naar naar China wat daar met de mensheid gebeurt.
Dit soort gedragingen dienen echt te stoppen, er is namelijk geen killervirus aanwezig. Dit is al door duizenden artsen bevestigd en je kunt het nog ergens in vergelijken als HCQ niet voorgeschreven mag worden omdat je dan als arts een berisping krijgt dat je anders verwijderd wordt uit je BIG-registratie, dan is heel dit kabinet ergens anders op uit.
Dit alles is overigens gewoon te lezen op internet. En ik noem het ronduit schandalig dat uw reactie niet het echte nieuws durft te delen of krijgt u dan ook een berisping?
Met vriendelijke groet, Carin

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie