Afbeelding
Pixbay

Enkele nieuwe besmettingen, één ziekenhuisopname erbij in Haarlemmermeer

Corona

HAARLEMMERMEER Het aantal coronabesmettingen is sinds onze vorige update maandag gestegen van 259 naar 263 vandaag. Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn er in de gemeente nu 26 mensen overleden aan de gevolgen van het virus (onveranderd). Er sinds maandag wel een inwoner opgenomen in het ziekenhuis vanwege de gevolgen van corona (nieuwe opname sinds anderhalve week). Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona staat nu op 66.

LANDELIJK Vandaag zijn er landelijk 14 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dit brengt het totaal aantal ziekenhuis opnames in verband met corona op 11.267 personen. Er zijn 33 personen als overleden gemeld, waardoor het totaal aantal coronaslachtoffers op 5748 komt. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.447 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, een toename van 198 sinds gisteren. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


advertentie
advertentie