Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Dikke buiken en sixpacks

13 september 2023 om 16:00 Column

Komend weekend wordt een bijzonder weekend voor ons. Wij gaan namelijk naar de finale van PDC Darts, in de volksmond wordt dit ook wel de Jack’s World Series Of Darts Finals genoemd. Dit grote evenement vindt plaats in AFAS Live in Amsterdam en wij waren er vroeg bij. 

Afgelopen winter keken wij naar het WK Darts en toen waren wij het er al gauw over eens, wij moeten een keer naar een dartwedstrijd en zo geschiedde. We schreven ons in voor de kaartverkoop, ontvingen later een mail dat de kaartverkoop was begonnen en we sloegen onze slag. Wij zullen zaterdag keurig in het midden aan een tafel het spektakel bekijken. 

Het is nog afwachten wie we mogen toejuichen, want het toernooi is nog niet begonnen. Wij hopen een van onze Nederlandse helden te mogen zien, het liefste Dirk van Duijvenbode of Michael van Gerwen. Beide mannen doen mee aan het toernooi, de kans is dus aanwezig dat er een de finale zal halen. Een Nederlandse finale zal al helemaal prachtig zijn, we mogen dromen toch? Ondanks ons enthousiasme over het darten, krijgt deze sport niet altijd de waardering die het zou moeten krijgen. 

Darten is namelijk een sport waar echte ‘sporters’ vaak op neer kijken. Het is een sport waar mannen met een dikke buik wat pijltjes gooien richting een bord met wat cijfertjes en kleurtjes, terwijl ze worden toegejuicht door mensen die helemaal van de kaart zijn. 

Klopt dit? Veel wel ja, het zijn inderdaad mannen met een net iets te dikke buik en vreemde kapsels die pijltjes gooien en het publiek is altijd laveloos. Maar de magie achter het spelletje maakt het voor ons fantastisch. De hand-oogcoördinatie van de darters is iets heel bijzonders. Dat is iets wat weinig mensen kunnen. 

“Wij hopen een van onze Nederlandse helden te mogen zien”

Ondanks dat er echt vaak op neer gekeken wordt door sporters die een sixpack trainen in plaats van er één opdrinken, is er behoorlijk grof geld in te verdienen. Zowel voor de gokkers, als voor de darters zelf. Zo kan de wereldkampioen een slordige zes ton op zijn bank bijschrijven. Met daarbij nog eens een bonus voor elke 180 of 9-darter die ze gooien. Als u wilt weten wat dat zijn, stellen wij u voor zelf eens echt voor een potje darts te gaan zitten. En ervaren hoe leuk het is om elke keer dat pijltje in het bord te horen ploffen. 

Wij gaan samen een groepje van vier man. Het mooie van het verhaal is dat twee van onze vrienden helemaal niets met darten hebben en de mening delen dat darten geen sport is. Wij waarderen het wel dat ze meegaan en we hebben ze gewaarschuwd, na zondagavond zijn ze helemaal om en willen ze niets minder dan kijken naar darten. Meegaan naar darten is inmiddels op eigen risico.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie