Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Landjepik Haarlemmermeer

25 mei 2023 om 08:39 Column

Het mooie weer komt er weer aan en dat is goed nieuws. Juni staat voor de deur en dat betekent dat de zomer ook in aantocht is. 21 juni breekt het mooiste seizoen van het jaar weer aan. De naderende zomer betekent dat de avonden weer steeds langer worden en dat is een uitstekende combinatie met de oplopende temperaturen. 

Het is rond 10 uur ‘s avonds gewoon nog licht buiten, dat is heerlijk. Een warm zomeravondje is toch wel een groot pluspunt van de zomer. Een balletje trappen met een ondergaande zon, barbecueën met een avondzonnetje op je bol. De stoelen en de lounge set in de achtertuin worden ook weer steeds vaker gebruikt. In de achtertuin aan de studie, dat maakt het allemaal toch weer een stukje leuker. 

We hoeven niet altijd naar het strand of een terras. In de tuin is het ook prima vertoeven met het mooiere weer. Wij hebben alleen een klein probleem. Onze tuin is namelijk iets te groot. 

Ja, u hoort het goed, onze tuin is iets te groot. Niet omdat ze daadwerkelijk zo groot zijn, maar volgens de gemeente zijn er zo’n 18.000 woningen die een te grote voor- of achtertuin hebben. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk? Hebben de stratenmakers onze tegels iets te ver op gemeentegrond gelegd? Of komt het door fouten van de gemeente? Dat antwoord moeten wij u helaas nog schuldig blijven. 

Leuk weetje om te vertellen, in Nieuw-Vennep staan zo’n 12.400 woningen. Dat wil dus zeggen dat elke tuin in Nieuw-Vennep te groot zou zijn. Statistisch klopt dit natuurlijk niet, maar het is wel een mooie vergelijking.

“Dat wil dus zeggen dat elke tuin in Nieuw-Vennep te groot zou zijn.”

Het feit is wel dat 33% van de woningen een stukje grond denkt te bezitten, dat eigenlijk grond is van de gemeente Haarlemmermeer. Dit is volgens vele fracties een groot probleem. Wij vragen ons dan af, hoe kan het zo’n groot probleem zijn? Dit heeft uitleg nodig. Wij lezen dat er een hoop mensen zijn die bereid zijn om ‘het probleem’ op te lossen, ze zijn welwillend het ‘gestolen’ stukje grond te kopen. Als zij echter met dit voorstel komen, kan een antwoord vanuit de gemeente tot wel een jaar uitblijven. 

Vandaar dus onze vraag, over welk probleem praten wij nu in onze gemeente? De grond-pikkers zijn bereid het probleem voor de gemeente op te lossen, maar de gemeente schiet tekort in het oplossen van hun eigen probleem. Volgens wethouder Van der Meij is dit terug te leiden tot een personeelstekort. 

Een van de meest gebruikte smoesjes als het in Nederland gaat over een probleem. Personeelstekort, een concept dat volgens ons zeer relatief is, en sinds de coronacrisis een favorietje van politiek Nederland. Dit lijkt ons een probleem wat makkelijk opgelost kan worden, ook met weinig personeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie