Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Mammoet dit nou echt?

8 maart 2023 om 16:00 Column

15 maart mag Nederland weer naar de stembus om te stemmen. De Provinciale Staten staan dit jaar op het programma. We zullen het nu hier niet over hebben. Maar we zijn dankzij de verkiezingen wel iets interessants tegen gekomen. We zijn natuurlijk al druk bezig met inlezen en stemwijzers maken. Wij kwamen tijdens het maken van de stemwijzer de volgende stelling tegen: ‘De wolf is welkom in Noord-Holland’. Dit is een stelling hoor. 

De wolf is al een tijdje terug en dat zorgt voor onrust in Nederland. Schapen zijn het grootste slachtoffer van de wolf zijn retourtje. De wolf is tot nu toe een ver van onze bed show hier in Haarlemmermeer. Toch kan het zomaar zijn dat de wolf binnenkort te vinden is rondom de Toolenburgse plas. Dit is allemaal afhankelijk van de verkiezingen. Verschillende partijen zijn fel tegen de wolf, maar er zijn ook voorstanders. Voorstanders pleiten dat de wolf goed is voor de biodiversiteit. Tegenstanders vrezen voor schade en onnodig veel dode schapen. Uw stem kan dus bepalend zijn wat betreft de toekomst van de wolf. Genoeg over de wolven, nu komt het echte verhaal. 

Nu zijn er een paar gekken

Die wolven terug in ons land is één ding, het schijnt onder wetenschappers nu een trend te zijn om uitgestorven dieren terug te halen. Ja echt waar, uitgestorven dieren terug halen. Wij zijn natuurlijk enkel bedrijfskundigen, maar als we iets weten uit de IJstijd, de Oertijd of de tijd van de dinosauriërs, is het wel dat het levensgevaarlijk en doodeng was. Waarom in vredesnaam, zouden wij dan die rare beesten terug willen halen. 

Het begon met het onschuldige nieuws over het terugbrengen van de dodo. Nu zijn er een paar gekken die het nodig vinden om de mammoet terug te brengen. Deze mammoet zou er al over vier jaar kunnen zijn. Het bedrijf Colossal is ermee bezig, en heeft afgelopen jaar 60 miljoen dollar opgehaald via fundraising. Wij zouden graag aan president Biden willen vragen onderzoek te doen naar de mensen die geld hebben gegeven, hen op te sluiten en nooit meer naar buiten laten gaan. Het idee is om de mammoet terug te re-integreren in hun oude leefomgeving en ecosysteem. 

Bijzonder statement, aangezien de mammoet zo’n 4000 jaar geleden is uitgestorven. Sindsdien is de wereld veranderd, hebben wij stalen vogels in de lucht, vreemde constructies op wielen en is de wereldbevolking zo groot en immens geworden dat wij volgens diezelfde wetenschappers de aarde naar de vernieling aan het helpen zijn. Toch willen zij de mammoet dus hun oude ecosysteem teruggeven. Heel veel succes daarmee, en iets minder succes gewenst met het maken van de mammoet. Dit is geen extreem rechts statement, maar wij hoeven die dingen hier niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie