Afbeelding
Frans Tol
Kapperspraat

Vakantiestress

Column

NIEUW-VENNEP Best lekker, zo’n vakantieperiode.

Wij hebben weer genoten van ons verblijf in Tunesië.

We zijn met de jongens naar de laatste rustplaats van Opa geweest. 

Gigantisch groot kerkhof met een totaal andere beleving dan wat wij gewend zijn. Indrukwekkend.

Tijdens de reis naar Tunesië vond de oudste het nodig om een TikTok filmpje te maken van onze heenreis. Ik ben daar weggezet als een of andere idioot die volledig gestrestst zich een weg baant op de luchthaven. Volledig gemanipuleerd natuurlijk, gevalletje Fakenews. Neemt niet weg dat het filmpje een dikke 350.000 maal bekeken is en ik mezelf moet afvragen of ik nog anoniem over straat kan.

Dan was er nog een dingetje op het resort waar we verbleven. Ik heb de gewoonte om een toilet te bezoeken buiten onze kamer, om allerlei voor de hand liggende redenen. Dit keer had ik echter moeite om een toilet te vinden in het hotel. Wat bleek, in plaats van normale mannetje, vrouwtje pictogrammen te gebruiken, gebruikte ze pictogrammen van zeemeerminnen en zeemeermannen. Kijk, nu ben ik niet helemaal gek, maar wat is dat voor onzin. Ik dacht dat die afbeeldingen de aanwezigheid van het wellness centrum aanduiden. De spa. 

Bovendien heb ik nog nooit gehoord van een zeemeerman. 

Word ik toch een partij belachelijk gemaakt door de rest van het gezin. 

Denk ook echt dat dit de laatste keer geweest is dat we met z’n allen vakantie hebben gehouden.

Ging hier alles goed?

Ik werd gewezen op een opmerkelijk voorval. 

Op de dag dat een echtpaar 60 jaar getrouwd is, komt de bruidegom te overlijden. Op zich kan dat na 60 jaar huwelijk gebeuren, zijn voor de man toch tropenjaren.

Beetje raar dat een dag of 4 daarna iemand van de gemeente, in vol ornaat, een bos bloemen komt brengen voor het bruidspaar.

Zullen we dan ook maar aan de vakantiestress wijten.

B. Perdaan

Hoofdweg 1308

advertentie
advertentie