Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Corona en de boeren

6 juli 2022 om 16:00 Column

Ja het lijkt alsof het niet meer bestaat maar corona is er echt nog. Deze week zijn wij allebei te pakken genomen door het virus. Morgen zijn wij allebei weer helemaal vrij en kunnen we echt vakantie gaan vieren. Bij de een komt het van het werk en bij de ander is het voortgevloeid uit de feesttent in Nieuw-Vennep. Het gevolg hiervan was ongeveer een week thuis opgesloten zitten. Maar wat zijn wij toch weer goed verzorgd door onze ouders. 

Elke dag stonden ze weer klaar met eten en drinken om ons zo deze periode door te brengen. Dat is uiteindelijk goed gelukt en de quarantaine periode is toch wel redelijk snel voorbij gegaan. Toch kijken wij er wel naar uit om weer de kamer te verlaten. In de wereld buiten onze kamer is er weer genoeg gebeurd. De boeren waren en zijn nog steeds boos op de nieuwe besluitvorming over de stikstofuitstoot. 

De dagen die we binnen moesten blijven heeft er voor gezorgd dat wij de hele gekte rondom de boerenprotesten alleen maar op het nieuws hebben gezien. Van de blokkades bij het openbaar vervoer of op de snelwegen hebben wij allemaal gelukkig niet geen last van gehad. Afgelopen maandag stond Schiphol op het programma. Dit viel gelukkig allemaal achteraf wel mee. Het was voor de corona besmetting wel nog even spannend. 

De boeren hadden namelijk aangegeven om maandag Schiphol plat te leggen en laten wij nou net maandag een tentamen moeten maken. Wij reizen altijd via Schiphol richting de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als we niet ziek thuis zaten, hadden wij misschien wel problemen gehad om de tentamenzaal te bereiken. Achteraf bleken deze zorgen allemaal nergens voor nodig te zijn. De problemen hadden zichzelf eigenlijk opgelost, de boeren lieten Schiphol met rust en het was helaas niet mogelijk om het tentamen te maken met een positieve test. 

Nog meer mooi nieuws over Schiphol. Een van ons gaat met het gezin naar Tenerife, en vliegen met TUI. TUI is een van de maatschappijen die het mooie nieuws naar buiten bracht een tijdje geleden, dat alle vluchten en vakanties via TUI door zouden gaan in de zomer. Doorgaan betekent natuurlijk niet gelijk dat je ook via Schiphol vliegt. Die koude douche hebben wij dan ook gehad. Een leuk mailtje van TUI kwam iets meer dan een week de mailbox in. 

“Goed nieuws de vakantie gaat door”, “Ander nieuws, u vliegt nu via Luik”. Ja hoor u leest het goed. Ons hele leven onder de vliegtuigen van Schiphol wonen, en vervolgens door TUI zonder pardon naar Luik worden gestuurd. Een goede 3 uur rijden, maar wel met de fantastische tegemoetkoming, gratis parkeren! Dat is toch fijn dat je, als je om 1 uur s’nachts richting Luik gaat om daar om 4 uur aanwezig te zijn zodat je de vlucht van 6 uur s’ochtends niet mist, niet naar de parkeerautomaat hoeft te lopen om daar nog even €400 af te rekenen. Dat scheelt toch een paar minuten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie