Afbeelding
Frans Tol
KAPPERSPRAAT

Bankzaken

Column

Mooi om te zien hoe de verzelfstandiging van de kinderen vorm begint te krijgen.

De jongste is zojuist begonnen met een krantenwijk. Op die wijze kan ze mooi geld verdienen. Haar eigen, eerlijk verdiende geld. 

Nagenoeg iedere dag krijg ik de vraag of er al geld is overgemaakt op haar rekening. Het principe van maandelijkse betaling achteraf is blijkbaar nog niet helemaal duidelijk. 

Ik had ook liever gezien dat er vooruit betaald zou worden, al was het alleen maar vanwege de kosten die de kermis met zich meebrengt.

Pa moest zodoende toch weer het nodige sponsoren.

Dan zoonlief. 

Die heeft inmiddels zelfs twee banen. Pizzacoureur, en heftruckspookrijder. Wonderbaarlijk om vast te stellen dat hij toch in staat blijkt te zijn om voor de middag uit bed te komen. Ik heb hem zelfs om 5 uur in de ochtend zien vertrekken naar zijn werk, wonderlijk. 

In mijn beleving zou hij feitelijk stinkend rijk moeten zijn. Valt toch tegen. 

Zo belt hij mij op met de mededeling dat de scooteronderhoudsmeneer hem niet wil laten gaan omdat zijn achterband geen profiel meer heeft. Dus hij moest een nieuwe achterband. Was alleen sprake van een klein obstakel. Geld was op. Als ik dus wilde dat hij thuis zou komen moest ik toch echt even die paar tientjes overmaken. 

Lastige keuze.

Dan de oudste. 

Komt afgepeigerd thuis na een dag hard werken. Chagrijnig, want honger. 

In haar optiek was er helemaal niets te eten in huis. Ik snel nog even de koelkast, vriezer en voorraadkast gecheckt. Rijkelijk gevuld. Maar uiteraard niets van haar gading. Ik zei dat ze dan maar wat moest bestellen. Dat kon niet, geen geld. Het gebrek aan geld was te wijten aan verjaardagen, festivals en de geboekte en deels betaalde vakantie.

Toch maar eten laten bezorgen.

Voor een harmonieus gezinsleven heb ik veel, zo niet alles over.

P. Perdaan
Hoofdweg 1308

advertentie
advertentie