Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Feestweek

15 juni 2022 om 16:00 Column

Het startschot van de Mud Masters afgelopen zondag was ook zo’n beetje het startschot van een week vol festiviteiten in Nieuw-Vennep. 18 juni tot en met 25 juni staat heel Nieuw-Vennep op zijn kop. Verschillende artiesten zoeken de weg richting Nieuw-Vennep deze zeven dagen. Denk hierbij aan de Leidse Mart Hoogkamer, maar ook de Slimste Mens Snollebollekes mag een avond optreden in de feesttent van Nieuw-Vennep. Verder zijn er vele oud Hollandse spelen, sport evenementen, feesten en vooral veel gezelligheid. Na twee jaar beperkingen zal dit jaar de feestweek extra veel aandacht en gezelligheid kennen. 

Tot nu toe ziet het weer er prachtig uit, wat deze week natuurlijk goed kan gebruiken. Wij zullen bij de start van de feestweek aanwezig zijn bij het befaamde Vennepse kampioenschap. FC VVC en SV DIOS strijden hier om het felbegeerde kampioenschap. Wie wordt kampioen van Nieuw-Vennep? Afgelopen editie won SV DIOS, FC VVC zal uitzien op sportieve revanche. Wij zullen schitteren op de velden en alles geven voor onze club, dit jaar FC VVC. Dit is de officiële start van de feestweek en dit wordt zeker weten weer een groot succes. Wij hebben er zin in!

Deze hele feestweek is natuurlijk helemaal georganiseerd door de oranjevereniging in Nieuw-Vennep. Deze vereniging verdient een stukje waardering. 

De oranjevereniging die actief is in Nieuw-Vennep is er eentje waar wij trots op kunnen zijn. Het is de laatste jaren niet meer zo vanzelfsprekend dat een dorp zo’n actieve vereniging heeft die van alles en nog wat organiseert voor het dorp. De feestweek in Nieuw-Vennep is toch wel een evenement waar wij als jongeren van kunnen genieten. Avonden met muziek en gezelligheid, en niet te vergeten natuurlijk de motorcross en autocross. Dit jaar is de oranjevereniging zo innovatief geweest om een nieuwe activiteit toe te voegen, ‘Fiets m d’r in’. Dit komt in plaats van het polsstokhoogspringen, zonde dat dat gaat verdwijnen natuurlijk, maar iets nieuws kan geen kwaad, de aanmeldingen voor het polsstokhoogspringen liepen de laatste paar jaar ook al geen storm meer. 

Het is volgens ons daarom juist wel een mooie mix tussen tradities en nieuwe activiteiten. Er is ruimte voor nieuwe activiteiten, terwijl er ook tradities is stand worden gehouden zoals bijvoorbeeld de motorcross en de autocross. Wij willen nogmaals ons respect betuigen voor de oranjevereniging van Nieuw-Vennep. Er wordt keihard gewerkt aan een succesvolle feestweek, het enige wat wij eraan kunnen bijdragen, is het volop genieten van de festiviteiten. Als wij nu naar het weer kijken zit het helaas nog niet echt mee, maar we kennen het weer allemaal wel. Dat kan morgen weer anders zijn. Een beetje regen tijdens de motorcross kan toch geen kwaad, dat maakt het alleen maar leuker. Het is aan de andere kant ook wel lekker om de avonden in de feesttent te beginnen met een heerlijk ondergaand zonnetje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie