Afbeelding
Frans Tol
KAPPERSPRAAT

Verbeterpuntjes

Column

Maatschappelijke smeerolie. 

Zo zou je de evenementen kunnen omschrijven die door de diverse verenigingen in ons dorp worden georganiseerd. Die als een geoliede machine de diverse activiteiten op een sublieme wijze optuigen en uitvoeren.

Zo hebben we kunnen genieten van de Vennipper Koninginnerit. Prachtig evenement, waar ik als autoliefhebber kan staan kwijlen bij de aanblik van het blik. Organisatie is van een bijzonder hoog niveau, waarbij zelfs mooi weer wordt geregeld. 

Tevreden gezichten alom.

Dan hadden we Koningsnacht gevolgd door Koningsdag. Als er ooit sprake was van oranje cohesie was dat wel dit jaar. Punt van aandacht voor de organisatie was wel de buitentemperatuur. Die had vooral invloed op de bierconsumptie.

Kijk nu al uit naar de feestweek in juni. 

Wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar. De line-up in de feesttent doet vermoeden dat er een chronisch tekort aan entreebewijzen zal ontstaan. Ik vermoed dat ik in de nacht nog steeds van links naar rechts zal bewegen. Met dank aan het zwembad vol met Bacardi-Lemon of de Snollebollekes

Allemaal prima. 

Toch?

Nou.

Om deze evenementen mogelijk te maken moet er vergunning aangevraagd worden. Dat is toch niet zo spannend? Immers deze activiteiten worden ieder jaar toch georganiseerd? Hoe moeilijk kan het zijn om daar een vergunning voor te verkrijgen? 

Nou.

De vraag die de vergunning verstrekker zou moeten stellen is of er iets veranderd is ten opzichte van het voorgaande jaar. Is het antwoord nee, dan stempel, handtekening en knallen maar.

Hoe anders is de praktijk. Met dank aan de afvinkcultuur. Een week van tevoren krijgt de organisatie nog even een lijstje met een stuk of 26 verbeterpuntjes, vragen en andere onzin. 

Kost vele uren tijd en sloopt de moraal van de te koesteren vrijwilligers.

Kan beter.

B. Perdaan
Hoofdweg 1308

advertentie