Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Inspraak

30 maart 2022 om 16:00 Column

Rondom een verkiezing hoor je vaak, ‘Laat je stem horen’. Natuurlijk een krachtige leus om stemmers te trekken. Voor jongeren voelt het soms alsof het moeilijker is om je stem te laten horen, we zijn immers maar jongeren. Toch heeft de jongerengemeenteraad van zich laten horen. Praat niet over ons, praat mét ons, is de kern van de boodschap van de jongerengemeenteraad. 

Verschillende partijen in de gemeenteraad hebben hier gehoor aan gegeven. De jongerengemeenteraad en de gemeenteraad hebben afgesproken om samen meer in contact te blijven. Zo kunnen beide raden elkaar blijven aanvullen en ondersteunen. Een goede ontwikkeling binnen onze gemeente. Dit zal voor iedereen positieve gevolgen hebben. Jongeren zullen meer gehoord worden, dit leidt hopelijk tot meer verbinding tussen de regionale/nationale politiek en de jongere bewoners van Nederland. 

Het gebrek aan verbinding tussen de politiek en de maatschappij is de laatste jaren een groeiend probleem geworden. Door het actief betrekken van jongeren zal dit probleem hopelijk een deel van dit probleem oplossen. De politiek en de maatschappij moeten weer naar elkaar toe groeien in plaats van elkaar af bewegen. 

Bepaalde dingen staan bij de jongeren uiteraard wat hoger in het vaandel. Dan hebben wij het  over bijvoorbeeld uitgaan of sport. Een tijdje geleden zijn wij op bezoek geweest bij onze oud docent, meneer El Idrissi. Hij is fractievoorzitter van de partij HAP, onze vaste lezers hebben deze naam vaker voorbij horen komen. 

Tijdens ons bezoekje bij El Idrissi vroeg hij ons wat wij zouden willen veranderen, aan bijvoorbeeld het uitgaan in Haarlemmermeer. Toen zijn wij eerlijk geweest dat er eigenlijk niet heel veel te doen is, op sociaal gebied in Haarlemmermeer. De gemeente biedt enorm veel mogelijkheden wat betreft sport, dus dat is het probleem echt niet. Tuurlijk vond hij dit jammer om te horen, maar begreep het wel. Hij benadrukte dat hij samen met zijn partij de jongere inwoners van Haarlemmermeer wilt behouden in de gemeente, de realiteit is echter dat veel mensen besluiten te vertrekken naar de steden. Dit is zonde. 

De oplossing voor dit probleem zoeken is een opgave waar vanuit meerdere vlakken een deel van de oplossing komt. Wij hebben toen verteld dat er in Hoofddorp best wel wat potentie is om het aantrekkelijker te maken. Uitgaan is misschien geen makkelijk punt aangezien wij dicht bij Amsterdam wonen, en daar gaan wij toch sneller heen, dan dat wij in onze eigen gemeente blijven. 

Wij denken dat het weinig zin heeft om dus vol op het uitgaan in te zetten. Wel zou er meer aandacht besteed kunnen worden aan wat er voor het uitgaan op het programma staat, uit eten. Horeca is dus wel een punt van aandacht. Er zijn best wel wat leuke pleintjes waar wat meer van te maken is, dan dat er nu staat. Dat hebben wij laten merken aan El Idrissi, die ons heeft verteld dat hij er mee aan de slag zou gaan. Meneer we rekenen op u ;-). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie