Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Over de grens

Column

De afgelopen tijd was het grensoverschrijdende gedrag het grote nieuws in de media. Verschillende dingen kwamen allemaal naar buiten. Het begon natuurlijk allemaal bij The Voice, Mick van Wely, kamerleden uit de Tweede Kamer, Marc Overmars en onlangs ook Lil Kleine. Stuk voor stuk zijn zij de grens overgegaan. Edwin van der Sar verscheen afgelopen zondag voor het eerst voor de camera, om uitleg te geven over de situatie omtrent Marc Overmars. Dit was geen sterk optreden van de algemeen directeur. Het verhaal kwam onzeker over en hij ontkende dat hij wist van de zaken. Dit blijft natuurlijk een bijzonder verhaal. Een algemeen directeur zal toch wel van deze zaken afweten. Ondanks de onrust rond de voetbalclub Ajax, won het eerste elftal toch weer gemakkelijk. Dat doen ze toch weer knap. 

Afgelopen zaterdag hebben wij een verhitte pot gespeeld. Een onderlinge derby tussen twee teams van dezelfde club, zorgde voor behoorlijk wat spanning. Bij een voetbalpot op niet het hoogste niveau van Nederland hoort toch wel wat ontspanning. Desondanks stopte de wedstrijd na ongeveer 70 minuten. Een team stapte het veld af, vanwege onenigheid met de scheidsrechter. De boosheid daar hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld, ook al ben je het er niet mee eens. Dit gedrag ging simpelweg de grens over en is volstrekt onnodig. Wij hebben uiteindelijk de drie punten mee naar huis genomen, maar wij hadden gehoopt op een ander einde. Van de sport gaan we door naar de muziek. 

Lil Kleine heeft een paar weken geleden zijn album Ibiza Stories uitgebracht. Als je het aan ons vraagt, is dit één van zijn beste albums. Een album dat een verhaal vertelde over wat er in Ibiza zou zijn gebeurd met zijn vriendin, ook hier zijn grenzen overschreden. Tijdens het schrijven van deze column is naar buiten gekomen dat Lil Kleine is opgepakt vanwege mishandeling. Op een video is te zien dat hij zijn vriendin aan haar haren de auto uittrekt. Ook dit is grensoverschrijdend gedrag, belachelijk natuurlijk. Neemt dit de glans van het album weg? Zeker, maar het neemt niet weg dat het wel een sterk album is. 

Als u dit leest weten wij zeker dat u wel eens grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond. Wat er in deze column beschreven wordt zijn de extremen, die het natuurlijk verdienen om aangepakt te worden. Toch denken wij dat wij niet moeten doorslaan in wat de grens overschrijdt. Het moet wel duidelijk zijn dat er een bepaalde mate is van grensoverschrijdend. Een keer een boete pakken, nablijven op school, wildplassen of toch even de telefoon oppakken tijdens het rijden. Dit zijn onschuldige overtredingen die allemaal grensoverschrijdend zijn. Maar ze zijn in verhouding tot de gevallen die hiervoor beschreven staan, geen zware overtredingen. Onthoud wel, grensoverschrijdend is voor iedereen anders, voelt het verkeerd? Praat er zeker over en accepteer elkaars grenzen.

advertentie