Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: De gemeenteraad

2 februari 2022 om 16:00 Column

Het nieuwe kabinet is inmiddels een tijdje actief in de nationale politiek. Bijna een jaar na de landelijke verkiezingen staat een nieuwe, belangrijke verkiezingsronde voor de deur. Dit keer regionaal in plaats van nationaal. De maand maart staat namelijk in het teken van de Gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat over een maandje alle inwoners van Haarlemmermeer hun stem kunnen uitbrengen op een partij die actief is in de gemeenteraad. 

Verschillende partijen gaan weer hun uiterste best doen om zoveel mogelijk stemmen te behalen. De campagne zal binnenkort volledig van start gaan. Zo probeert iedereen weer iemand te kunnen overtuigen voor een stem. Voor ons wordt het de eerste Gemeenteraadsverkiezing. Afgelopen jaar mochten wij voor het eerst stemmen in de nationale politiek. Dit jaar wordt het ons debuut in de Gemeenteraadsverkiezingen. 

We hebben beide nog geen idee welke idealen en toekomstplannen de partijen in Haarlemmermeer hebben. Wij zullen ons daar nog even goed in moeten gaan verdiepen. Maar we hebben gelukkig nog een tijdje om alles even goed uit te pluizen. De enige partij die we een beetje kennen is HAP. Dit is geen politieke reclame, maar de fractievoorzitter van die partij heeft wel kennis van zaken. Wij hebben een jaar les van hem gekregen en we zijn geslaagd. Hij staat dus 1-0 voor tegenover de andere partijen in Haarlemmermeer ;)

Net als tijdens de landelijke verkiezingen is het van groot belang een juiste en doordachte keuze te maken. Goed inlezen en de juiste afwegingen maken is dan van belang. Het is in dat opzicht wellicht goed om aan te duiden dat er redelijk wat gaande is in onze gemeenteraad. Er zou sprake zijn van mogelijke verduistering van de partijkas van Forza. 

Forza is de grootste oppositiepartij van Haarlemmermeer. Paul Meijer is de voormalige fractievoorzitter van Forza. Er zou dus sprake zijn van ‘mogelijke’ verduistering binnen de partijkas van Forza. Paul Meijer zou 14.510 euro hebben gebruikt voor privé uitgaven zoals autoreparaties, vakantie-uitgaven en een seizoenkaart voor Ajax. Of dit echt waar is moet worden vastgesteld door de rechter. Als het waar zou zijn vinden wij er uiteraard wat van. Wij zijn nu nog voorzichtig met onze mening, aangezien er nog geen uitspraak is geweest. 

Maar dit zaakje stinkt natuurlijk. Als partij kan je op deze manier schade oplopen, ook Paul Meijer kan op deze manier flinke schade oplopen. Wat heb je immers in de gemeenteraad te zoeken als je niet betrouwbaar bent. Je moet het vertrouwen winnen van de mensen, als je dit niet krijgt, kan je net zo goed op de tribune van Ajax gaan zitten. Er moeten natuurlijk keiharde maatregelen komen, naar aanleiding van de uitspraak van de rechter. Dus als het waar zou zijn, hopen wij dat de vakantie lekker was, de auto weer goed rijdt en er genoten is van de prestaties van Ajax.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie