Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Het einde

Column

Rustig aan, volgend jaar zijn we gewoon weer terug met elke week een verse column. Maar het einde van het jaar is weer aanstaande. 2021 sluiten we allemaal deze week af en we verwelkomen 2022. Wat was 2021 voor een jaar en wat gaat 2022 voor een jaar worden? Afgelopen jaar was een wisselvallig jaar, lockdowns, geen coronaregels meer, opnieuw regels en nu hebben we weer een lockdown. Blijft bijzonder allemaal. Dit jaar zijn wij met de columns begonnen, ook een waar avontuur. Aan het begin was het een beetje wennen, maar we zijn er toch redelijk goed in geworden. Er zaten wel wat pareltjes bij, al zeggen we het zelf. Sommige waren ook echt leuk om te schrijven, zoals de column over de vergelijking tussen “Wie is de Mol?” en de Tweede Kamer. Volgend jaar gaan we uiteraard weer ons best doen om u elke week te vermaken. 

De verse oliebollen, opengekraste Decemberkalenders, Staatsloten en wat gezelligheid zijn de ingrediënten voor een mooie jaarwisseling. Ook wij hebben Staatsloten en Decemberkalenders, wie weet winnen we wel wat. Nieuw-Vennep valt nog wel eens in de prijzen, bijvoorbeeld bij De Postcodeloterij. Bijna elk jaar komen ze weer langs, soms de hoofdprijs en soms een straatprijs. Ook dit jaar gaan wij weer uit van hun aanwezigheid. Maar nu graag postcode 2152 aub, Gaston. Bij 2151 ben je overigens ook nog altijd welkom!

Aankomende jaarwisseling is vuurwerk weer verboden in Nederland, maar gaat dit wel gehandhaafd worden? Elk jaar weer wordt er een hoop belasting betaald. Dit geld wordt natuurlijk zo goed mogelijk geïnvesteerd in ons welzijn en onze veiligheid. Toch hebben wij een tip, geef de politie media-training. Een paar dagen voor de jaarwisseling naar buiten brengen, dat coronaregels en vuurwerk niet de prioriteit zijn voor de politie tijdens de jaarwisseling, is niet het slimste wat wij van de politie gezien hebben. 

De focus ligt op het handhaven van de veiligheid van de hulpverleners, wat natuurlijk logisch is. Toch is het niet het verstandigste om het naar buiten te brengen. Het is natuurlijk prima dat de veiligheid de prioriteit is, maar dan hoef je toch niet naar buiten te brengen dat vuurwerk en coronaregels geen prioriteit zijn. Ze hadden ook niks kunnen zeggen, volgens ons de beste optie. Veel mensen gaan hier natuurlijk volop gebruik van maken. Vuurwerk afschieten en met grote groepen bij elkaar komen, wordt het volk makkelijker gemaakt.  

Carbid schieten is wel nog toegestaan! Dat is wel een aanrader. In het noorden en het oosten van het land zullen er behoorlijk veel knallen te horen zijn. Hier in Haarlemmermeer is carbid schieten een stuk minder populair, maar hier zal vast wel wat vuurwerk te zien zijn. Wij hopen dat iedereen het jaar mooi zal afsluiten en met een goed gevoel terugkijkt op het jaar 2021. De beste wensen voor het nieuwjaar, op naar een jaar vol gezondheid! Tot volgend jaar.. ;)

advertentie