Afbeelding
Frans Tol

Kapperspraat: Uitstraling

Column

Nog nieuws in het dorp? Wellicht de meest gestelde vraag in mijn salon. Geeft aan dat de mensen begaan zijn met het wel en wee van Nieuw-Vennep. Dat treft, ben ik namelijk ook.

Antwoord op die meest gestelde vraag is steevast nee, niet veel eigenlijk.

Dat vind ik jammer, of beter triest. Simpel vanwege het feit dat Nieuw-Vennep beter verdient dan de huidige situatie.

Wat mij frustreert is dat er al jarenlang gesteggeld wordt over van alles en nog wat en ondertussen gebeurt er niets. Sterker nog met de huidige norm van onderhoud openbare ruimtes verpaupert de boel alleen maar meer.

En of het nu spelletjes zijn van projectontwikkelaars en grondeigenaren, uit puur winstbejag, of dat het de onbetrouwbaarheid is van de overheid, als gevolg van een grondig gebrek aan daadkracht, maakt me eigenlijk helemaal niet uit. Ik vind het een complete minachting van de keurig belastingbetalende Vennepers. Ook zij verdienen beter.

Als ondernemer ben ik gewend om zaken voortvarend aan te pakken. Dit betekend plannen maken, uitvoerbaarheid beoordelen en uitvoeren. Klinkt simpel en dat is het ook. Stelregel daarbij is om te kijken hoe iets wel kan, in plaats van redenen te bedenken waarom iets niet kan.

Enig gevoel van schaamte zou best aanwezig mogen zijn bij de betrokken partijen. We zitten inmiddels al jaren tegen gebieden aan te kijken die niet zouden misstaan in een door oorlog getroffen regio.

Grappige is dat er binnenkort weer gemeenteraadsverkiezingen aan komen. Opeens wordt er dan door de diverse partijen drukte gemaakt over de staat van ons dorp. Dit terwijl ze daar toch al gauw zo’n 4 jaar de tijd voor gehad hebben iets aan te doen.

Kom op mensen, neem je verantwoordelijkheid en geef Nieuw-Vennep de uitstraling die het verdient. 

Hoeft niet morgen, maar overmorgen zou heel fijn zijn.

B. Perdaan

Hoofdweg 1308

advertentie