Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Padel

Column

De snelst groeiende sport is nu ook in Nieuw-Vennep te spelen. We hebben het natuurlijk over padel. Sinds afgelopen week zijn er bij Tennisvereniging De Kikkers in Nieuw-Vennep drie padelbanen toegevoegd aan het tennisterrein. Wij hebben de banen gezien en het ziet er strak uit. Een goede investering van de Vennepse tennisclub. Voorheen gingen wij naar de Zuidas. Naast het station Amsterdam Zuid liggen daar drie padelbanen. 

Tussen de hoge gebouwen op de Zuidas, vlakbij de Vrije Universiteit hebben wij een aantal keer padel gespeeld. Nu het dichtbij in Nieuw-Vennep mogelijk is om padel te spelen, zullen wij zeker een keer hier in Nieuw-Vennep de padelbanen betreden. 

Wat padel zo uniek en populair maakt, is dat het een toegankelijke sport is voor iedereen. Vergeleken met tennis, waar techniek een belangrijke rol speelt, is padel een stuk makkelijker te bespelen voor iemand die geen of weinig ervaring heeft met tennisrackets. Verder is het speelveld ook een stuk kleiner wat het voor elke leeftijdscategorie bespeelbaar is. Daarom merk je dat veel mensen deze sport erg leuk vinden en de sport zo hard groeit hier in Nederland. 

Vanuit tennisvereniging De Kikkers is het een handige zet. Zij maken het betreden van de padelbanen mogelijk zowel met als zonder lidmaatschap van de vereniging. Zo zullen meer mensen de tennisvereniging bezoeken en zo hopelijk meer mensen lid worden van de vereniging. Leuke en slimme investering van de tennisspelende Kikkers. 

Vorige week hebben wij in onze column de gezondheid van onze inwoners aan de kaak gesteld. Haarlemmermeer bleek een gezonde gemeente met een hoop sportgelegenheden. Met de drie nieuwe padelbanen wordt het alleen maar beter. De Haarlemmermeerder hoeft niet meer ver te reizen om deze geweldige, opkomende sport te spelen. De Kikkers hebben ervoor gekozen meteen drie banen aan te leggen, zodat er ook een landelijke competitie kan worden gespeeld en er genoeg plek is voor toernooien, die vanuit de club kunnen worden georganiseerd. 

Een positieve ontwikkeling roept één vraag bij ons op, waarom zijn er niet meer padelbanen in Haarlemmermeer? Voor tennisverenigingen is het volgens ons een vereiste, deze sport gaat enorm worden. Als er nu niet nog meer padelbanen gaan worden aangelegd, zijn de overige tennisclubs over een tijdje te laat en hebben zij de explosieve groei gemist. Dus als tip voor alle tennisclubs in Haarlemmermeer, leg een padelbaan aan! 

Als er meer clubs mee gaan doen met de hype is de kans op een mooie competitieve competitie veel groter. De competities kunnen dan dichterbij huis worden gespeeld en zal op deze manier ook een stuk toegankelijker zijn. Voor de mensen die het graag een keertje willen proberen, kunnen wij maar één ding adviseren, ga het een keer doen! Al het materiaal is te huur, het enige wat u nodig heeft zijn sportschoenen, wat houdt u tegen?

advertentie