Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Winkelcentra

Column

Voor winkelend Haarlemmermeer gaat er een hoop veranderen voor het winkelcentrum in Hoofddorp centrum. De Vier Meren gaat op de schop. Ondanks de grote veranderingen zullen winkelende mensen er weinig last van ervaren, alle veranderingen zullen stapje voor stapje plaatsvinden. De grotere veranderingen zouden meer consumenten moeten trekken, en meer winkeliers. Zo’n beetje alles wordt veranderd. Naar alle soorten winkels is gekeken en er is onderzoek gedaan naar de klantbehoeften. Dankzij dit onderzoek wordt er kritisch gekeken naar nodige veranderingen voor een beter winkelcentrum. Zo is er uiteindelijk een duidelijk beeld gekomen hoe het winkelcentrum zich kan verbeteren. 

Deze veranderingen zullen langzamerhand worden doorgevoerd binnen de Vier Meren.  Als er nu wordt gekeken naar de winkeliers die er zitten in De Vier Meren, zijn er een hoop grote winkels weggegaan. De winkelstraat tegenover de MediaMarkt (die overigens het huurcontract hebben opgezegd) is verre van wat De Vier Meren wil. Er loopt weinig publiek en de winkels daar worden niet geweldig bezocht. Zorgwekkende geluiden waar ook eindelijk naar geluisterd wordt. Voor de jeugd is er niet veel te doen. Groot probleem volgens ons is dat de jeugd makkelijk de trein of bus kan pakken om naar Leiden, Amstelveen en Amsterdam te gaan. Niet makkelijk natuurlijk om met die grootheden te concurreren. 

Wat is er dan nodig om de jeugd binnen te halen? Als je het ons vraagt moeten er niet alleen veel meer aantrekkelijke winkels komen, maar ook veel meer gezellige horeca. Aan de Kruisweg zijn uiteraard wel wat horecagelegenheden te vinden. Goede horeca aan de binnenkant van het winkelcentrum zou volgens ons veel meer publiek trekken. En dan niet alleen de koffietenten die er nu zijn, maar horeca waar je fatsoenlijk kunt lunchen en dineren. Dit probleem is er al jaren en er zijn dan eindelijk mensen wakker geworden. 

Over wakker geworden gesproken, de Symfonie, dat is ook een winkelcentrum die een flinke opschoonbeurt kan gebruiken. Het winkelcentrum van het mooie Nieuw-Vennep is de afgelopen jaren steeds minder geworden. Helaas staan er veel panden leeg, verder wordt er veel geswitched tussen nieuwe winkels die na een korte termijn weer vertrekken. Dit zorgt er niet voor dat er bezoekers van de Symfonie terug komen. 

Als wij eerlijk zijn, is de Symfonie vooral een winkelcentrum waar onze ouders wel eens boodschappen doen, en wij als jeugd wel eens een visje halen of een lekkere Turkse pizza. Daar kan zeker verandering in komen, het kan niet zo groot als De Vier Meren, dat is logisch en daar hebben wij ook vrede mee, maar er moet verbeterd worden. 

Dankzij eventuele veranderingen bij de Symfonie en de aanstaande veranderingen van de Vier Meren zullen er meer mensen Haarlemmermeer blijven bezoeken. Gunstig voor elke ondernemer, en die kunnen wel een boost gebruiken!

advertentie
advertentie