Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Zomernieuws

Column

Afgelopen week zijn wij samen met een groep vrienden op vakantie geweest in Zeeland. Een mooie week is het geweest, veel zon en veel gelachen. Het hele groepje bestond uit zeven jongens die over een paar weken weer gaan studeren. Samen hebben wij dan ook het goede nieuws ontvangen dat het hoger onderwijs zonder 1.5 meter afstand open mag. Ondanks dat er maar maximaal 75 studenten in een collegezaal welkom zijn, werd dit nieuws toch wel met open armen ontvangen. 

Na een jaar lang online onderwijs volgen en geen enkele dag op de campus in een heel studiejaar, kijkt iedereen er gewoon naar uit om weer naar school te mogen. Dat hoor je niet vaak, maar de meeste studenten zullen toch weer graag naar school gaan na de zomervakantie. Ook wij hebben er erg veel zin in. Nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe stad en nieuwe ervaringen opdoen zijn dingen waar wij erg naar uitkijken. 

Nadat wij samen met een vriend in Amsterdam een verjaardagsetentje hadden, hoopten wij enorm op een studiejaar in Amsterdam. Tot nu toe lijkt het erop dat wij vaker Amsterdam zullen gaan meemaken. Ondanks dat onze voetbal voorkeur niet ligt in Amsterdam, vinden wij het toch een prachtige stad en gaan er met plezier heen. Gek is het wel dat wij gaan meemaken wat normaal gesproken een eerstejaars meemaakt, toch zijn wij tweedejaars. Wij zouden inmiddels bekend moeten zijn met het gebouw de leerkrachten en de medestudenten. Ons is alleen de laptop en onze kamer bekend. 

Grote veranderingen zullen we gaan zien in de tijd die we kwijt gaan zijn aan een schooldag. Het vorige jaar bestond uit opstaan douchen en naar boven lopen, het aankomende jaar zal daar nog het reizen tussenkomen. De wekker moet eerder gezet gaan worden als we aanwezig moeten zijn op de universiteit. Verder zullen we wel wat vaker blijven hangen in Amsterdam, de hoop is er toch wel om nieuwe mensen te ontmoeten en dat is niet makkelijk als je alleen maar thuis bent. Het gaat hopelijk dus een mooie herinneringen met zich meebrengen, maar het openklappen van de laptop en zo klaar zitten voor de les zit er niet snel meer in. Als dit wel het geval is, is dit slecht nieuws, hopelijk hoeven wij niet over een paar weken of maanden een nieuwe column te schrijven met het slechte nieuws dat het weer over is met de pret. 

Wij zien het positief in en gaan voor een schooljaar met veel fysieke ontmoetingen op de campus. De boeken moeten nog besteld worden, maar dat zal allemaal nog wel goed komen. Het begin van het schooljaar is nog enigszins ver weg, over drie weken begint het feest. 

Eerst zal er nog een introweek plaatsvinden voor de eerstejaars, beetje zuur zijn we wel. De introweek hebben wij nooit mogen ervaren en zullen er nooit over mee kunnen praten, toch is de pijn lichtelijk verlicht, omdat wij toch weer een weekje extra vrij hebben door onze feestende eerstejaars studenten.

advertentie