Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Quarantaine

Column

Vorige week vertelden wij over onze vriendengroep die naar Amsterdam zou gaan. Dat is gebeurd, maar met een minder leuk einde. Een groot deel van onze vriendengroep heeft corona opgelopen. Dat was wel even balen. Een bitter einde van een, wat op de voorhand, een leuke activiteit moest zijn. Leuk was het wel, dat zeker. Nu moet een groot gedeelte van ons groepje een weekje thuis vertoeven, in de eigen kamer. Het scheelt gelukkig wel dat er meerdere mensen in quarantaine zitten. Zo is het toch iets gezelliger dan helemaal in je eentje. 

Daarnaast is er het Europees Kampioenschap voetbal, de halve finales en finales konden allemaal samen gekeken worden via een internetverbinding. Zo is er nog wel genoeg vermaak voor de jongens die thuis de tijd moeten doden. Tot dusver verloopt dit prima, er zijn nog weinig geluiden van complete radeloosheid om de tijd door te komen. De jongens die binnen zitten, worden enorm goed verzorgd door hun ouders. Onze ziekenboeg hoopt in de loop van deze week weer naar buiten te kunnen. Laten we het hopen, het mooie weer komt er tenslotte weer aan. 

Er had een mooie tijd aan moeten komen voor ons als jongeren, alles ging weer open. Vorige week hadden wij al gemeld dat wij twijfelden aan het beleid om alles weer open te doen. Wij hadden het graag anders gezien, maar onze twijfels bleken geen slechte twijfels te zijn. Onze vrienden van de overheid hebben weer maatregelen moeten treffen. Het opendoen van de clubs en festivals gaat ons ook ons mooie gele kleurtje op de Europese Coronakaart kosten. We gaan over op rood en dat kan helaas gevolgen hebben voor de mensen die naar het buitenland op vakantie gaan. Elke donderdag wordt deze kaart aangepast, met spanning is het dus wachten op de ontwikkeling. 

Als er met een neutraal oog naar de cijfers wordt gekeken is er geen kans dat Nederland op oranje blijft staan. Het is dus voor de vakantiegangers onder ons afwachten of de andere landen maatregelen gaan treffen voor mensen die uit een rood land komen. De kans dat landen als Spanje grove maatregelen gaan treffen is aanzienlijk klein, zo hebben wij in een artikel van Het Parool gelezen. Deze landen zijn voor het grootste gedeelte zelf ook rood en hebben heel veel baat bij toerisme. Het zijn echte toeristische landen waar veel inkomsten komen van het toerisme. Hopen dus dat deze inkomsten van zulk belang zijn dat zij onze rode kleur door de vingers gaan zien. 

Mark Rutte heeft zijn excuses al aangeboden voor de snelle beslissing. Helaas, hij was te vroeg. Desondanks kunnen wij Mark en Hugo niet al te veel aanrekenen. Zij worden ten slotte ook geadviseerd door een enorme denktank van specialisten die kennis van zaken hebben. Toch is het zonde dat het allemaal een beetje uit de hand is gelopen. Hopelijk is dit een incident en is de volgende persconferentie weer vrolijk. 

advertentie