Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Evenementjes

Column

Afgelopen weekend stond in het teken van hollen door de modder. MudMasters 2021 was een feit en dat werd gevierd. 15.000 sportievelingen hebben behoorlijke afstanden afgelegd dwars door het Haarlemmermeerse Bos. Wij hebben veel foto’s gezien van afgelopen weekend en het zag er weer erg leuk uit. Het werd gevierd als een festival en dat was te zien. Mensen hebben met volle teugen genoten van deze dagen en dat is natuurlijk prachtig om te zien. Het parcours liep dwars door sloten, modder en lastige obstakels. Een behoorlijke uitdaging. 

Wij willen zelf ook een keertje meedoen met deze fysieke uitdaging. Het lijkt ons fysiek en mentaal een behoorlijke challenge, dit maakt het juist mooi. Wat ons minder aanstaat is de modder. Maar daar zullen we ons maar overheen moeten zetten. Het hoort er tenslotte bij. De trainingen richting de grote dag, de voldoening na het behalen van de eindstreep, de onderscheiding na het voltooien van de MudMasters challenge. Mooie onderdelen van een unieke ervaring. Wie weet staan wij volgend jaar te wachten op het startschot voor de MudMasters. Er zal dan nog wel even getraind moeten worden, maar dat zal wel goed komen. 

Verderop in het jaar is het tijd voor Mysteryland en Meerlive. De kaarten voor deze evenementen zijn al aangeschaft. De evenementen branche is weer helemaal open, met een coronatestbewijs of een vaccinatiebewijs is alles mogelijk. Is dit slim? Meh, wij weten het niet helemaal, de cijfers lopen weer op en dat heeft volgens ons een duidelijke oorzaak. 

De clubs zijn open en hier gaat een hoop mis. Afgelopen week was het feest in Enschede, 175 besmettingen in een club. Er wordt vaak gekeken naar de dagcijfers van het RIVM en dat wordt weer een beetje onheilspellend. De cijfers lopen weer op, als u gaat nadenken is dat niet heel gek. 175 besmettingen in een club in Enschede is al een vijfde van de cijfers van een halve week geleden. Niet heel gek dus dat de cijfers toenemen, een ander feit is dat de doelgroep die naar de club gaat nog niet allemaal de mogelijkheid gehad een prik op te halen. Veel mensen die nu dus uitgaan zijn niet goed genoeg beschermd en er gaat nog een hoop mis met de controle van de coronatestbewijzen bij de ingang van het nachtleven. 

Onze vriendengroep is afgelopen weekend uitgegaan in Amsterdam en daar hebben wij het zelf meegemaakt. Veel te veel fraude met de QR-codes die nodig zijn. Sommige in onze groep hebben er dan ook voor gekozen niet mee te gaan, zij vonden het (begrijpelijk) een te groot risico zo vlak voor de vakantie. 

Al met al was het een gezellig avondje voor de mensen die er wel waren. Van verdwaalde mensen op de terugreis tot politie die de orde moet houden, het was weer genieten. Ondanks de onzekerheid die er nog is, het is wel belangrijk om weer te genieten van de dingen die kunnen. Geniet daarom wel van de evenementen die u wellicht bezoekt.

advertentie