Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Oranjekoorts

Column

Eindelijk is het weer zo ver. Na jaren afwezigheid is het feest. Over een aantal dagen gaat het grootste Europese voetbaltoernooi beginnen. In heel Nederland begint de Oranjekoorts langzaam maar zeker op te komen. Aan alles merk je dat het landentoernooi steeds dichterbij komt. De TV-reclames staan allemaal in het teken van de support voor de Nederlandse mannen die het toernooi gaan spelen. De oranjereclames vliegen je om de oren wanneer je rustig even TV wilt kijken. 

De plaatselijke supermarkten zoals de Albert Heijn en de Jumbo zijn ook weer gestart met de leuke, traditionele Oranje acties. We hebben al een aantal keer mensen zien lopen met Juichcapes en mensen met Oranje tatoeages. Dit zijn toch echt wel symptonen dat steeds meer mensen besmet raken met de Oranjekoorts... Wij moeten zeggen dat bij ons ook verschillende symptomen naar voren komen die duiden op een besmetting van de Oranjekoorts.

Verschillende biermerken zijn ook gestart met originele acties. Het oranjehemd van Heineken en het geluksbroekje van Bavaria hebben wij al in onze kledingkast hangen. Binnenkort gaan deze modieuze kledingstukken gedragen worden. In de wijken van Haarlemmermeer zie je steeds meer versiering hangen. Verschillende straten hangen al vol met oranje vlaggetjes. Zo kleurt Haarlemmermeer langzaam in onze nationale kleur, oranje! Dit is erg leuk om te zien en veroorzaakt alleen maar meer enthousiasme richting het aankomende landentoernooi.

Wij hebben het wel vaker gezegd maar Nederland gaat het Europese Kampioenschap winnen, veel mensen zullen het niet met ons eens zijn maar het is nou eenmaal zo simpel. Wij zijn zondag naar de uitzwaaiwedstrijd geweest, en we kunnen mededelen, de sfeer zit er goed in. Het publiek had er zin en vertrouwen in, evenals de spelers. Om na zo’n lange tijd weer terug te zijn in het stadion was genieten. Wij hebben de mannen namens de gehele Haarlemmermeer toegejuicht en succes gewenst. 

De geboekte winst tegen Georgië was een goede opkikker richting het begin van het Europese spektakel. Publiekslieveling Wout Weghorst eiste een hoofdrol op en besloot zelfs een aardig balletje erin te schieten. De hele selectie was blij voor hem, een teken van een fantastische sfeer binnen de groep. De laatste dagen is er veel discussie geweest over de opstelling, 4-3-3 of toch 5-3-2. Wij weten het wel, dus bondscoach mocht u dit lezen, 5-3-2 is onze grote wens. Onthoud deze zin, 5-3-2 gaat ons het Europese Kampioenschap opleveren! Memphis is onze gouden troef als je het ons vraagt, deze man is van zulke grote klasse dat hij van grote waarde gaat zijn dit Europese Kampioenschap. Hij kan het Nederlandse elftal naar een nieuw niveau tillen, net als onze fantastische krachten op het middenveld, Frenkie en Georginio onze motoren op het middenveld. 

Veel kijkplezier, geniet ervan en vergeet ons niet te bedanken na het winnen van uw EK-poule ;-).

advertentie