Student Manuela
Student Manuela Onbekend

Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Haal de wereld in huis!

Column Deel je nieuws

Manuela uit Italië zoekt een gastgezin in Nieuw-Vennep of omgeving

 

Veel Nederlandse gezinnen kiezen ervoor om dit jaar niet op vakantie te gaan vanwege de coronacrisis, toch is het mogelijk om een unieke culturele ervaring te hebben zonder op vakantie te gaan. In augustus en september 2020 komen er weer verschillende buitenlandse studenten naar Nederland om een uitwisseling te volgen via het programma ‘High School Holland’ van Travel Active. Een van die studenten dit jaar is de 17-jarige Manuela uit Italië. Manuela zal een schooljaar in Nederland verblijven. Herbert Vissers College heeft aangeboden om buitenlandse studenten te ontvangen. De school hebben we dus al, nu nog een leuk gastgezin in Nieuw-Vennep!

 

Creatieve Manuela stelt zich voor

‘’ Ik heb nooit getwijfeld om deze ervaring aan te gaan omdat ik erg nieuwsgierig ben om nieuwe dingen te leren en ontdekken. Ik ben ook benieuwd naar het ontdekken van nieuwe realiteiten die ik niet in mijn dagelijkse leven mee maak. Ik vind het leuk om mijn gewoontes te veranderen, te wennen aan nieuwe culturen, nieuwe ervaringen te hebben en nieuwe vrienden te maken. Ik ben vastberaden, zelfverzekerd en ambitieus waardoor ik nooit opgeef.’’

 

De 17-jarige Manuela danst graag. Ze gaat twee keer per week naar moderne dans. Haar droom is om filmregisseur te worden omdat ze erg geïnteresseerd is in cinematografie en fotografie. Ze fotografeert mensen of landschappen en dat doet ze met mijn analoge camera. Daarnaast vindt ze talen heel belangrijk om in de wereld te communiceren met andere mensen.

 

Bent u geschikt als gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

 

Benieuwd geworden?

Wilt u Manuela of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Ook kunt u terecht bij Local Coordinator Astrid Weijs via Astrid.weijs@travelactive.org of bel haar op 06-19 79 07 04.

 

 

advertentie
advertentie