Afbeelding
Archief BDU

Kapperspraat: Boerenverstand

Lokaal/Column

Weet je waar ik soms zo enorm naar verlang? Boerenverstand. Ik heb regelmatig contact met ondernemers maar ook met gemeentebestuurders. Aardige mensen allemaal maar wel twee verschillende werelden. Ik ken een ondernemersechtpaar die goed bezig zijn. Zij hebben een hondencentrum waar ze dagopvang voor honden doen en een vorm van uitlaatservice. In tegenstelling tot de meeste uitlaatservices doen zij de honden vermaken op eigen terrein. Dus niet in het bos, park of strand met, wat ik vind, alle risico's van dien. In hun huidige situatie huren zij een flink stuk grond, bij een boer en doen daar wat ze al jaren doen, veel honden uit ons mooie dorp een fijne dag bezorgen en hun baasjes ontzorgen. Prima.
Nu hebben zij hun oog laten vallen op een nieuw, eigen onderkomen. Een perceel met voldoende grond en ruimte om de honden te vermaken. Prachtig gelegen zonder directe buren. Kortom het zou zo maar prima voldoen.
Nu zijn ze ook niet achterlijk en hebben ze vooraf gevraagd of hun bedrijf daar uitgeoefend zou mogen worden. Er is daar immers een agrarische bestemming. Als ze aan een aantal voorwaarden zouden voldoen zou het wellicht mogelijk zijn. Ze zijn inmiddels 7 maanden verder en nog geen spat opgeschoten.
Ik zal alle details besparen en me beperken tot een redenering die past in onze van oorsprong boerengemeente. Het ligt afgelegen, onder een aanvliegroute van Schiphol, nabij de spoorlijn, grenzend aan een drukke doorgaande weg. Omgevingsgeluid is dus in ruime mate aanwezig. En dan zou er iets moeten zijn met een akoestisch rapport? Er is al contact geweest met de op afstand wonende buren die hebben al aangegeven geen bezwaar te hebben tegen hun komst.

Kom op zeg jongens doe es effe normaal. Geef deze hardwerkende mensen een kans hun droom te verwezenlijken.

advertentie