Afbeelding
Selfie

Jonna: Voordelen

Lokaal/Column

Ik heb het een paar weken geleden gehad over de voordelen van zakken voor je Havo. Nu school weer gaat beginnen begin ik toch wel te twijfelen. Ik had verwacht dat ik een fijn rooster zou hebben, maar dat valt toch even vies tegen. Gelukkig begin ik maar 1 dag om half 9 dus dat is fijn, maar verder heb ik behoorlijk wat tussenuren en ook een aantal late uurtjes. Oftewel, we kunnen het rooster schrappen van voordelen…. Ik maak een grapje, dit rooster is niet het beste, maar het is ook niet het slechtste. In mijn vierde jaar had ik op 4 dagen tot vier uur en dan is dit rooster ineens best wel chill.

Een ander groot voordeel van dit alles is dat ik alle stof al gehad heb, dat betekent dat ik een kleine voorsprong heb daar. Natuurlijk moet ik blijven werken en kan ik niet achterover zitten, maar het helpt wel dat ik alles voor een tweede keer hoor. De drie maanden vakantie kunnen op de voordelenlijst staan, maar ook op de nadelenlijst. Er is nog iets anders waar ik wel tegen op kijk. Ik krijg natuurlijk een nieuwe klas. Deze klassen zijn vorig jaar al bij elkaar gekomen wat betekent dat er al veel groepjes en vrienden onderling zijn ontstaan. Ik zou liegen als ik zeg dat dat me niet onzeker laat voelen, aan de andere kant, ik ben hier om mijn Havo af te maken en niet om allemaal nieuwe vrienden te maken… Oké, ik moet dat even anders zeggen. Nieuwe vrienden maken is een goed pluspunt, maar ik mag me er niet door laten afleiden. Dit jaar wordt mijn jaar. Er zal niet onverwachts een docent uitvallen en er zal ook niks anders gebeuren waardoor dit jaar belemmerd word. Dit jaar zal ik de examens in gaan met allemaal voldoendes, geen onvoldoendes. Dit jaar zal ik wel slagen.

Door alles wat ik hierboven genoemd heb, ga ik dit jaar weer met goede moed in. Het zal niet makkelijk worden en ik zal ook zeker nog moeten werken, maar als het aan mij ligt komt het wel goed. School begint woensdag. Ik hoop dat ik volgende week weer helemaal in het ritme zit. Daarbij zal ik dan weer echt dingen meemaken en worden mijn columns ook een stuk interessanter ;).

advertentie