Afbeelding
Sven van der Vlugt Fotografie

Peter Voskuil: Poststraat

Lokaal/Column

Natuurlijk. Je kon er op wachten. Als je de zaken zo laat verloederen als in de Poststraat in Nieuw-Vennep komt er altijd wel een of ander onverlaat langs die het leuk vindt de boel in de hens te steken. Vorige week zondag was het zover. Gelukkig voor alle omwonenden liep het (letterlijk) met een sisser af voor wat betreft de asbestmelding en eventueel overslaand vuur, maar wie kan dat een eventuele volgende keer garanderen?

Dit keer was het een schuur. Volgende keer misschien een van de andere verloederde panden in de Venneperstraat. Of het postkantoor, dat nog niet zo gek lang geleden op deze plek al eens een monument van bestuurlijk onvermogen heb genoemd. Waar blijft de politicus of politieke partij die opstaat en laat merken dat het ze wel iets kan schelen hoe het centrum van dit trotse dorp eruitziet? Zou het ooit denkbaar zijn dat een straat er zo zou komen bij te liggen in het centrum van Hoofddorp?

Enfin, ik stel maar een paar kritische vragen. Want als je als gemeentebestuur de zaken zo laat verloederen als in dit geval, dan ben je voor mij medeschuldig aan de brand.

advertentie
advertentie