Afbeelding
Selfie

Jonna: Uitgerust?!

Lokaal/Column

Waar denk je het eerste aan bij vakantie? Ik denk aan relaxen, plezier, eten… Ik ben net met mijn ouders naar Oostenrijk geweest en ik heb heel veel gegeten en het was erg gezellig, uitgerust ben ik niet helemaal. We hebben de eerste anderhalve week met een andere familie doorgebracht. Een vriend van mijn vader wilde graag optimaal gebruik maken van alle tijd die we hadden. Daarom vlogen we elke dag van de ene activiteit naar de andere. We hebben gemountaincart, gewandeld op de Wilden Kaiser, geklommen tussen de bomen en nog veel meer. Elke avond gingen we gelijk in ons bed liggen als we aankwamen in het appartement, om vervolgens de volgende ochtend weer fris en fruitig naast je bed te staan. Mijn ouders en broertje zijn nog een paar keer met de anderen vroeg gaan wandelen op de Wilden Kaiser. Ik ben toen thuis gebleven, want om 6 uur opstaan om te gaan lopen is iets te veel van het goede hihi.

Het weer was niet geweldig, maar daar hebben we ons niet door laten tegen houden. Ik ben nu al best vaak in Oostenrijk geweest en opnieuw heb ik dingen gedaan die ik nog niet eerder gedaan had en dat allemaal door die vriend van mijn vader! 'Als je met D op vakantie gaat dan doe je meestal 80% van je oorspronkelijke plannen.' Waren de wijze woorden van mijn moeder, en ze heeft gelijk. We hebben inderdaad heel veel gedaan. Ja, er waren dagen dat ik gesloopt op de bank plofte als we eindelijk in het appartement waren. Maar die eerste anderhalve week hebben we ook meer gedaan dan ooit en daar ben ik wel blij mee.

Op woensdag zijn we terug gereden, want mijn ouders willen niet op de zwarte zaterdag rijden. De voorspelling was ook dat het heel mooi zou worden op zondag, maandag en dinsdag. Daarom was het plan om nog drie dagen aan het zwembad te relazen zodat we wél uitgerust thuis zouden komen. Helaas was het dinsdag toch wat minder weer, maar dat hield ons niet tegen. Ik ben met mijn ouders mee gegaan om boodschappen te doen en daarna zijn we naar het zwembad gegaan. Op woensdag dag zijn we vroeg gaan rijden, zodat we rond 10 uur aankwamen in München waar we naar het waterpark Erding gingen. Dat is echt een ervaring om nooit te vergeten. Na die leuke dag zijn we in de auto gestapt om vervolgens rond half 1 aan te komen in Nederland. En nu kan ik een ding met zekerheid zeggen: 'Het is een vakantie om nooit te vergeten!'

advertentie