Afbeelding
Selfie

Jonna: Londen

Lokaal/Column

Op dit moment zit ik in Londen en ik heb heel veel te vertellen. Ik heb een vreselijk gekke week gehad en ik ga jullie er alles over vertellen!

Toen ik zondag 7 juli aankwam werd ik door een transfer naar mijn gastgezin gebracht en het eerste wat ik dacht toen ik voor het huis stond was: 'Okay…? Is dit het?' Ik moest 10 minuten buiten wachten omdat die vrouw niet open deed, geloof me dat was niet echt fijn. Maar goed, toen ik eenmaal binnen was schrok ik nog al. Dit was niet zoals vorig jaar. Ik was daar helemaal alleen omdat mijn roommate in Brighton was. Die vrouw bij wie ik zat was ook niet echt aardig en haar huis was heel vies.

Op maandag was de eerste schooldag en dat maakte alles goed. De introductie werd op een leuke manier geïntroduceerd en rond 13 00 uur was ik klaar. Daarna ben ik met een vriendin naar de Big Ben geweest en heb ik daar een beetje rond gelopen. Op dinsdag kwam ik erachter dat de vrouw bij wie ik verbleef, niet echt kon koken en mijn roommate vertelde me dat ze altijd al wat at voor het diner, want ze wist dat het toch niet te eten was. Die tip heb ik onthouden voor woensdag.

Woensdag was ook de dag dat we erachter kwamen dat het veel viezer was dan verwacht, daarom zijn we op donderdag naar de organisatie gegaan en hebben we gezegd dat we wilde switchen van gastgezin. Ze zeiden dat ze ons in de lijst zouden zetten, maar dat vond ik geen goed idee. Daarom heb ik gezegd: 'We willen vandaag nog ruilen, anders slapen we in een hotel.'

Nog diezelfde middag kon ik wisselen van gastgezin. Ik kwam erachter dat ik als enige verplaatst was en mijn roommate niet. Dat vond ik echt niet eerlijk, dus heb ik ze gebeld en gezegd: 'Ik vind het niet kunnen dat mijn roommate daar nu achter blijft. Kunnen jullie alstublieft wat regelen?' En dat hebben ze gedaan.

Nu ben ik geswitcht van gastgezin en ik heb het prima naar mijn zin. Ik heb zeker een aantal dingen geleerd sinds ik hier ben.

1, Wees altijd duidelijk over wat je wilt.

2, Soms moet je het heft in eigen handen nemen als je wilt dat er iets gebeurt.

3, Het is illegaal om te filmen in iemands anders huis… Oeps…

advertentie