Afbeelding
Selfie

Jonna: Uitslag

Lokaal/Column

De afgelopen week waren de uitslagen van de examens. Het was grappig om te zien hoe bij sommige de vlag uit ging en er feest werd gevierd. Terwijl er bij anderen een slechte sfeer hing omdat ze het niet gehaald hadden of omdat ze een her hadden.

Mensen die geslaagd zijn hebben waarschijnlijk een hoop cadeautjes gekregen en misschien gaan ze zelfs wel op vakantie. De leerlingen die voorwaardelijk gezakt zijn, hebben het afgelopen weekend geblokt, omdat de herkansingen afgelopen maandag, dinsdag en woensdag waren. Degene die gewoon definitief gezakt zijn, zullen waarschijnlijk de woensdag van de uitslag de hele dag gehuild hebben. Donderdag zijn ze wat gaan ondernemen om ergens anders aan te denken. Vrijdag hebben ze ook leuke dingen gedaan en in het weekend, is het allemaal geland.

De hoofdvraag is nu: 'Ben ik geslaagd of gezakt?' Ik wist eerst niet helemaal of ik het moest delen en jullie zien het nu waarschijnlijk wel aankomen maar nee, ik ben niet geslaagd. Ik baal er best wel van, vooral omdat ik ook geen herkansing heb, maar elk nadeel heeft zijn voordeel toch? Dat is precies waar ik over nagedacht heb de afgelopen dagen, alle voor en nadelen van een jaar over doen… Eerst kon ik alleen maar nadelen vinden. Een paar voorbeelden daarvan zijn: Al mijn vrienden gaan naar het hbo, ik moet nog een jaar wachten om aan mijn studie te beginnen, nog een jaar natuurkunde… Gelukkig kwam ik ook op een hoop voordelen, namelijk: Ik heb twee keer lang vakantie, ik kan nog een keer met EF naar het buitenland, ik kan vakken waar ik nu een zes voor stond ophalen, ik weet veel beter hoe ik dingen moet aanpakken en nog meer.

Het is niet dat ik nu zeg, dat zakken het beste is ooit, want dat is het niet! Mochten mensen die nog examen moeten doen dit lezen, denk er alsjeblieft niet te makkelijk over en zorg dat je voor de volle 150% aanwezig bent bij een examen. Dan moet het echt wel goed komen… En wat betreft mezelf… Dit jaar was misschien niet mijn jaar, maar volgend jaar is dat het wel!

advertentie