De zaal in de Rustende Jager is er klaar voor.
De zaal in de Rustende Jager is er klaar voor. PR

Toneelvereniging De Korenbloem speelt ‘Pas op voor de buren’

24 maart 2023 om 11:16 Activiteiten

NIEUW-VENNEP Toneelvereniging De Korenbloem geeft zaterdag 15 en zondag 16 april een uitvoering in de Rustende Jager. Het stuk heet ‘Pas op voor de buren’ eb is een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Hans van Wijngaarden.

“Dokter Pil is 25 jaar huisarts”, geeft Sheda Verhoeve, lid De Korenbloem, alvast een inkijkje. “Een jubileum dus! Aanleiding voor zijn patiënten om hun geneesheer een feest en een vakantiereis aan te bieden. Dokters buurman, accountant Jan van Dalen, penningmeester van de feestcommissie‚ ontdekt tot zijn schrik een tekort van 1500 euro. De vrijgevigheid van de patiënten heeft hij te hoog ingeschat. Hij vertikt het om daar zelf voor op te draaien. Daarom is hij maar zo vrij om de dokterswoning, tijdens diens vakantie, te verhuren aan Kees en Koba van Aalst. Een stel rare, uit de klei getrokken vakantiegangers die hun eigen gewoontes hebben. Als die Kees door een paar patiënten prompt als dé dokter wordt aangezien, die ouderwetse maar niettemin waardevolle adviezen rondstrooit, zorgt dat voor bijzondere taferelen. Rampzaliger wordt het pas echt voor Jan als de dochter van dokter Pil, een medische studente, komt opdagen om een weekendje in het ouderlijk huis te komen doorbrengen. Met de reeds bijzondere gasten, zorgt dat voor hilarische ontmoetingen.” 

Kaarten voor het toneelstuk kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via tvdekorenbloem.nl of aan de deur, dan kosten de kaarten 15 euro. Op zaterdag start de voorstelling om 20.00 uur en op zondag om 13.30 uur in De Rustende Jager aan de Venneperweg 471. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie