Afbeelding
VLN Nieuws

Politie zoek getuigen gewelddadige overval Bennebroekerdijk

17 november 2023 om 15:34 Overig

CRUQUIUS In een woning aan de Bennebroekerdijk in Cruquius heeft donderdagavond 17 november een diefstal met geweld plaatsgevonden. Een inwoner uit Cruquius en een man uit de gemeente Zaanstad hadden op de bewuste donderdagavond een verkoopafspraak met een voor hen onbekend persoon.

Twee personen meldden zich om 19.00 uur bij het huis van de verkoper uit Cruquius. Op het moment dat de man het koopwaar laat zien, wil één van de twee vermeende kopers er met het item vandoor gaan.

Er ontstond een worsteling tussen de vier betrokkenen. Eén van de verdachten wist te ontkomen met de buit. De andere verdachte werd vastgehouden tot de politie arriveerde. De politie heeft deze persoon, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Zijn rol wordt verder onderzocht.

Beide slachtoffers hebben tijdens de worsteling lichte verwondingen opgelopen en zijn ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel.

GETUIGENOPROEP

De politie is op zoek naar de tweede verdachte. Van deze persoon is het volgende signalement bekend:

- Man
- Donkere huidskleur
- Tenger postuur
- Tussen de 25 en 30 jaar
- Kort kroezig haar aan de bovenkant van zijn hoofd, zijkanten waren opgeschoren
- Rond de 1,80 meter lang
- Droeg een lichtkleurige trui, strakke joggingbroek en zwarte schoenen

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen, deze kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt zijn gemaakt tussen 18.30 uur en 19.00 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie