Archieffoto
Archieffoto Politie.nl

Politie Noord-Holland vraagt om hulp van burgers

4 oktober 2023 om 16:16 Misdaad

HAARLEMMERMEER Dit jaar zijn er 34 explosies geweest op woningen en bedrijven in de eenheid Noord-Holland. Hiervan zijn 29 gericht op woningen, twee op bedrijven en drie plofkraken: twee op een juwelier en één bedrijf. 

“De impact op het veiligheidsgevoel van de inwoners in de eenheid Noord-Holland is enorm. Daarnaast is het gevaarlijk voor omwonenden, voorbijgangers, ondernemers, mijn collega’s en andere hulpverleners”, zegt Famke van Spaendonk, hoofd operatiën eenheidsleiding Noord-Holland. 

INCIDENTEN

Uit (landelijke) duiding van incidenten blijkt dat excessieve geweldsincidenten, zoals explosies bij woningen, vaak druggerelateerd zijn. Daarnaast vinden explosies plaats met een andere achtergrond, zoals relationele problemen, afpersingen/intimidatie van bedrijven of vanuit concurrentie-oogpunt.

EXPLOSIEF IN HOOFDDORP

Ook in Hoofddorp zijn er gevallen geweest waar explosieven werden gebruikt. Onlangs werden er in de Kellogstraat en de Thomas Morelaan in Hoofddorp explosieven gebruikt. Mocht je hier meer over weten of verdachte situaties zien, neem dan contact op met de politie. 

MELDEN

Het melden van deze situaties kan via 0900-8844 of vul een tipformulier in op de website van de politie. Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook anoniem of vertrouwelijk. Dit doe je via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via het telefoonnummer van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie