De ravage is groot in de open gebroken auto.
De ravage is groot in de open gebroken auto. Eigen foto

BMW op zeer professionele wijze opengebroken

Inbraak

NIEUW-VENNEP Een auto, die geparkeerd stond op een oprit van een woning in de wijk Getsewoud-Zuid, is in de nacht van woensdag op donderdag op zeer professionele wijze opengebroken en leeggeroofd.  

“Het lijkt (ook volgens de politie) weer een nieuwe manier van auto-inbraak: boor een gat in de deur en zet via die weg het alarm uit”, laat de gedupeerde weten. “Stap dan rustig naar binnen, roof de auto leeg en loop op je dooie gemak weg, alsof er niets aan de hand is… De daders hebben alle elektronica uit de auto meegenomen. Zelfs het stuur is weg!”

De gedupeerde eigenaar van de BMW vindt dat de omgeving gewaarschuwd moet worden voor deze praktijken. “Ons huis is beveiligd met videocamera’s. Daarmee is de inbraak ook goed vastgelegd. Al met al heeft de inbraak nog geen 10 minuten geduurd. De politie is al bij ons geweest en heeft proces-verbaal opgemaakt.”

De politie is inmiddels in het bezit van de camerabeelden. “De politie vond na het bekijken van de beelden, dat de inbraak op een zeer professionele wijze gepleegd was. De daders moeten daar meer ervaring in gehad hebben. De politie heeft ons gevraagd door te geven als iemand iets gehoord of gezien heeft vannacht.”

Afbeelding
advertentie
advertentie