De brandweer is met veel materieel uitgerukt.
De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Foto: NIeuwsfoto.nl

Update: Zeer grote brand loods aan de Herenweg in Heemstede

Brand

HEEMSTEDE Aan de Herenweg in Heemstede woedde maandagochtend een grote uitslaande brand. Er stonden drie opslagloodsen in brand, waarbij plastic kratten en dakresten erg veel rook in de wijde omgeving veroorzaakten. Er werd een NL-alert uitgestuurd om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer gaf halverwege de middag sein brand-meester en is bezig met nablussen. 

De brandweer rukte vanmorgen vroeg met veel materieel uit en moest een deel van de loods verwijderen om uitbreiding van de brand te voorkomen. De rook trok volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio naar Haarlem, Bloemendaal, Overveen, richting IJmuiden. Zelfs in Castricum was de rook te ruiken. Ook waarschuwde de veiligheidsregio dat er roetdeeltjes kunnen neerslaan, deze worden later worden opgeruimd. Er is geen asbest vrijgekomen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. 

Ook bevonden zich geen dieren in de schuur.

De brandweer heeft het sein brand-meester gegeven in Heemstede. Dit betekent dat de brand zich niet verder uitbreidt. De rookoverlast is aanzienlijk minder geworden maar kan door sloop en bluswerkzaamheden overlast veroorzaken. Dit gaat nog enkele uren duren.

— VRK (@VRKennemerland) September 12, 2022

#brand #Heemstede #rookontwikkeling Meer rookontwikkeling door het verwijderen van een deel van de loods om uitbreiding te voorkomen. ^sve pic.twitter.com/SaJqvvcGfb

— VRK (@VRKennemerland) September 12, 2022
Dikke rookwolken zijn in de verte te zien.
Afbeelding
advertentie
advertentie