Afbeelding
Frans Tol

Buren brand Poststraat hebben bedenkingen over oorzaak

Brand

NIEUW-VENNEP Omwonenden van de lege schuur die zondagavond in de Poststraat die zondagavond in brand vloog, hebben hun bedenkingen over de oorzaak. Eerder bleek al dat ook de politie het vermoeden heeft dat de brand is aangestoken.

Buurman Niels de Groot: "Onze parfumerie Grandeur staat pal naast de afgebrande panden. Het lijkt erop dat wij gelukkig geen schade hebben. Maar het is afgesloten en wij mogen er niet dichtbij komen. Er stonden drie schuren vol spullen. Die zijn wel helemaal afgebrand." Een buurvrouw meldt dat de vlammen hoog oplaaiden: "En er kwamen voortdurend harde knallen uit de schuren." 

BRANDVEILIG Er was om 20.19 uur een NL-Alert uitgegaan en om 22.26 kwam er een melding dat de situatie brandveilig was. Buurman Klaas J. Troost was er even na middernacht langs gekomen: "De hele omgeving was afgezet maar er stonden wel twee vrachtwagens allemaal spullen in te laden." Het laatste wat er in de voormalige winkel van Verkuyl verkocht werd, waren voordelige nieuwe kledingstukken. Maar Troost heeft zo zijn bedenkingen: "Er zat misschien wel een drugslab in."

Er wordt inmiddels onderzoek gedaan naar de oorzaak. In het kader van een oude Vennepse traditie zou het best eens in de fik gestoken kunnen zijn. Zie de branden in de schuur hoek Poststraat en Gelevinkstraat, zie de brand in het voormalige toen al leegstaande Ontmoetingscentrum en zie de brand in het toen leegstaande huis van de familie Van Maris op de hoek Zuiderdreef en Hoofdweg. Leegstand schijnt brandjes uit te lokken. Het wordt daarom wel eens tijd dat de gemeente gaat zorgen voor een ordentelijk bebouwd centrum.

Frans Tol

De brandpanden gezien vanaf de Venneperstraat achter de voormalige bloemenwinkel van Reng Verkuyl.
advertentie
advertentie